Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban

Belföld

3 nap/2 éj

Időpont:

2021. augusztus 20-22.  

Program

1. nap: Találkozó reggel 7:00-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel Nyíregyházára, ahol idegenvezető kíséretében gyalogos városnéző sétát teszünk a belvárosban, majd szabadidő keretein belül fakultatív étkezési lehetőség. Továbbutazunk és megtekintjük Kállósemjénben a Kállay-kúriát, ami egy barokk stílusban épült nemesi udvarház és 2015-ös felújítása óta újra régi pompájában ragyog. Helyi vezető segítségével megismerkedhetünk a Kállay-család történetével. Majd ellátogatunk Magyarország egyik legnagyobb és leglátogatottabb búcsújáróhelyére, Máriapócsra. Hírnevét egy több száz éves könnyező Mária ikonnak köszönheti. Máriapócs a világon mindenütt ismert Mária-kegyhely. Majd Vaja településére érkezve, egy szép ősparkban lévő várkastélyt látogatunk meg, ami a vidék egyik legszebb reneszánsz stílusú kastélya. Itt tekinthető meg a Vay Ádám Múzeum kiállítása, ami a Rákóczi-szabadságharcot és korát eleveníti fel. Késő délután érkezés szálláshelyünkre Mátészalkára, szobák kiosztása, vacsora.
 
2. nap: Reggelink elfogyasztása után megtekintjük a városban található Szatmár Múzeumot, Közép-Európa legnagyobb szekér-, kocsi-, hintó- és szángyűjteményét. Majd buszra szállunk és megismerkedünk a Felső-Tisza vidékének érdekességeivel. Ellátogatunk a tákosi református templomhoz, amit „mezítlábas Notre Dame”-nak is neveznek. Következő állomásunk a csarodai református templom, amit a belső falait díszítő XIII. századi freskók tesznek különlegessé. Majd hazánk egyik legkülönlegesebb temetőjébe vezet utunk, a szatmárcsekei református csónakos fejfás temetőbe. Páratlan látványt nyújt, mintegy hatszáz, szokatlan, csónak alakú fejfával benépesített sírkert, amelynek közepén megtaláljuk reformkori költőnk, Kölcsey Ferenc fehérmárványból készült hatoszlopos síremlékét. Majd megtekintünk egy ipartörténeti szempontból is egyedülálló, XVIII. század végén épült vízimalmot Túristvándiban, ami három alulcsapós vízikerekével egész Közép-Európában ritkaságszámba megy. Délután Magyarország egyik legszebb fekvésű pálinkafőzdéjébe érkezve különleges kalandban lesz részünk. Bemutatják nekünk a főzde mesébe illő, legendás történetét, végigkísérjük a gyümölcs útját a fától a palackig, betekintést nyerhetünk a pálinkakészítés rejtelmeibe. Megismerjük a „Nemtudom” szilvafajtát, és a mintegy 40 féle kézműves Panyolai Pálinkát. A főzde bemutatása után 4 féle pálinkát lesz lehetőségünk megkóstolni, ami mellé ínycsiklandó étvágyfalatokat kínálnak nekünk (Mangalica tál paprikás szalonnával, kolbásszal, lila hagymával, zöldségekkel). Kora este visszaérkezés a szállásra, vacsora.
 
3. nap: Reggeli után szállás elhagyása, indulás Baktalórántházára a Dégenfeld Kastélymúzeumba. A kastélyban több, a történelmet formáló személy született, vagy élt, helyi vezető kalauzolásában megismerkedünk az épület történetével. Majd jó idő esetén felfrissülhetünk Nyírbátorban, a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben vagy a mellette újonnan átépített, európai színvonalú Strandfürdőben. Aki nem szeretne fürdeni, lehetőség lesz idegenvezetőnkkel városnéző sétát tenni, és megismerkedni a helyi nevezetességekkel. Hazafelé vezető úton megállunk Nyíregyházán, és betérünk a Sóstói Múzeumfaluba, mely hazánk második legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeuma, és a megye öt különböző tájegységének népi építészetét mutatja be. Késő délután hazaindulás, Vácra érkezés az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2021. augusztus 20-22.   3 nap/2 éj
Találkozó: 7:00-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 7:15-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: Mátészalkán felújított panzióban, 2 ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díjj: 49.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a szállást megadott ellátással és az idegenvezetések díját. Nem tartalmazza a belépők árát: felnőtt: kb. 7000 Ft/fő, nyugdíjas: kb. 4500 Ft/fő, Panyolai Koccintó csomag: 5335 Ft/fő.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!
 

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány illetve Védettségi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban Ízek és hagyományok nyomában, avagy kalandozzunk Szatmárban