EGY CSEPPNYI MAGYAR PROVENCE: KŐRÖSHEGYI LEVENDULASZÜRET, BALATONFÖLDVÁR ÉS A BORY-VÁR

 

Időpontok: 2019. június 22. (szombat)   1 nap

Indulás/Érkezés: 7:00 óra, Vác, Művelődési ház elől / elé

Utazás: autóbusszal

Ellátás: nincs

Min.létszám: 35 fő

 

 

PROGRAM

 

Találkozó reggel 6:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, utazás Székesfehérvárra, és megtekintjük a Bory-várat, melyet Bory Jenő építész, szobrász- és festőművész nagyrészt egymaga épített és díszített évtizedeken át, emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Ezt követően megérkezünk a provence-i hangulatot idéző dél-balatoni Kőröshegyi Levendulásba, ahol mindenki a helyszínen megvásárolható arató táskába vagy kosárba gyűjtheti az illatos levendulát, melyet többféle méretben tudnak vásárolni, mérettől függően kb. 1000-4000 Ft között. Az igény szerinti mennyiségben megvásárolt arató táska díján kívül a levendulaszedésnek nincs egyéb díja. A helyszínen metszőollót tudnak biztosítani 500 Ft-os letéti díj ellenében, spárgát illetve kötözőszalagot ingyenesen adnak.

Délutáni órákban megérkezünk Balatonföldvárra, ahol szabadidő keretein belül részt lehet venni egy játékos városismertető túrán (1,5-2 óra), a nyomozás a Tourinform irodától indul és ott is végződik. A túra önállóan bejárható és ingyenes!

De akár egy finom ebéd vagy kávé elfogyasztása után sétálhatunk egyet a Kvassay-sétányon, amely a déli part egyik legszebb sétahelye. Meg lehet tekinteni a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontot, amely a Balatont, a balatoni hajózást és vitorlázást terepasztalokkal, filmvetítésekkel, szimulátorokkal bemutató interaktív kiállítás, és egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyet, melynek árbóca a Balaton legnagyobb épített kilátója. Késő délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Vácra az esti órákban.

 

Részvételi díj: 7.700 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, az idegenvezetést. Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (5%) és a belépőjegyet a várba (kb. 1500/700 Ft), Arató táskák: kb. 1000-4000 Ft/fő.

 

Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány szükséges!

Látnivalókban gazdag, kellemes utazást kívánunk!

      

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Adószám: 13913328-2-13

 

Sorrend: 
52