TOSZKÁNA ŐSZI NAPSÜTÉSBEN

 

Időpont: 2019. október 15-19.     5 nap/4 éjszaka

Indulás/Érkezés: 5:00 óra, váci Művelődési Ház elől / elé

Utazás: autóbusszal

Szállás: 3 *-os hotelben, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: reggeli

Fakultatív vacsora: 13.000 Ft/fő/4 alkalom

Egyágyas felár: 16.000 Ft/fő/4 éj

Min.létszám: 35 fő

 

 

PROGRAM

1.nap: Indulás Vácról. Utazás rövid pihenőkkel a toszkán régió varázslatos kisvárosába Montecatini Termebe. Szállás elfoglalása, fakultatív vacsora.  

2.nap: Reggeli után utazás Olaszország egyik legrégebbi városába, a középkori hangulatú  Pisaba, városnézés: a Csodák tere, keresztelőkápolna, dóm, ferde torony, temető. Utunkat a vulkanikus dombok között emelkedő, az alabástrom művészetéről híres Volterraban folytatjuk, ahol barangolunk a szűk középkori utcácskákban, gyönyörű kilátással a Tirrén tengerre és a környező ciprus ligetekre. Innen átutazunk a közeli, városfallal körülvett San Gimmignanoba, a tornyok világhírű városába. Este visszaérkezés a szállásra, fakultatív vacsora.

3.nap: Reggeli után elutazunk a Ligur tenger partján fekvő La Speziaba, ahol vonatra szállunk, hogy felfedezzük a Riviera Di Levanta gyöngyszemét a Cinque Terre festői öbleit, színes, sziklára épült falvait, élénkzöld szőlőültetvényeit. Egész napos program után visszaérkezünk a szálláshelyre, fakultatív vacsora.

4.nap: Reggeli, majd utazás Toszkána kulturális, reneszánsz fővárosába, Firenzébe. Városnézésünk során megismerkedünk a Medici család történetével és a város történelmi örökségeivel: Santa Maria del Fiore épületét, a Piazza della Signoria főteret a városházával, a Palazzo Vecchioval, a Santa Croce templomot, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek és a középkori hídat, a Ponte Vecchiot, Loggia dei Lanzit, dóm tér, Pitti palota, Uffizi képtár. Este visszaérkezés a szálláshelyre, fakultatív vacsora.

5. nap: Reggeli után hazaindulás. Útközben megállunk Pratoban, ahol rövid sétát teszünk a látnivalókban gazdag történelmi belvárosban. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 89.900 Ft/fő Előleg: 35.000Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást reggelivel, IFA-t, és az idegenvezetés költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza: az útlemondási biztosítást (5%), a BBP biztosítást (kb.2000 Ft/fő),

VOX készüléket 2500 Ft/fő. A belépők és jegyek tájékoztató árai: kb. 60 Eur. Kötelezően fizetendő reg. adó és a helyi idegenvezető díja: 10 Eur/fő.

Fakultatív programok: pisai ferde torony kb. 18 eur/fő, feljutás a helyszínen derül ki, a torony szabad kapacitásának függvényében.

Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!

 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!

 Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!

            

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Adószám: 13913328-2-13

Sorrend: 
130