LJUBLJANA – PTUJ -- Koncert az Isonzói csata emlékére

 

Időpont: 2019. március 24-25.    2 nap/1 éjszaka

Indulás/Érkezés: 5:00 órakor, váci Művelődési Ház elől / elé

5:30 órakor Budapest Hősök tere, Műcsarnok melletti buszmegálló, a csarnok bal oldalánál

Utazás: autóbusszal

Szállás: 3*-os panzióban, 2-3 fős szobákban

Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár: 4.000 Ft/fő

Min.létszám: 35 fő

 

 

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, hazánk első szimfonikus együttese lép fel Szlovénia legnagyobb koncerttermében, a Cankarjev Domban. Szlovén, olasz, osztrák művészek közreműködésével emlékeznek közösen az I. világháborúban, az isonzói csatákban elesett közel 1.5 millió áldozatra. 250 művész közösen adja elő Avgust Ipavec: A Zöld smaragd színei – Elfelejtett szenvedés című szlovén pap, és zeneszerző grandiózus szimfonikus költeményét. A mű során a fronton harcoló katonák leveleiből olvasnak fel részleteket, így elevenedik meg az értelmetlen dráma, mely a gyönyörű Isonzó – mai nevén Soca – folyó völgyében zajlott 100 évvel ezelőtt.

 

PROGRAM

 

1.nap:  Találkozó 4:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, 5:30-kor felszállás Budapesten a Hősök terénél, majd továbbutazás rövid pihenőkkel Ljubljanába. Az út során idegenvezetőnk tolmácsolásában számos érdekességet tudhat meg az Isonzói csaták eseményeiről, mely hazánk egyik legnagyobb nemzeti tragédiája is volt egyben. Majd a délutáni órákban megérkezünk Szlovénia fővárosába, ahol számtalan különös gyalogos híd ível át a kedves kis Ljubljanica patak felett, és a városkára egy középkori várból tekinthet le a látogató. A koncert előtt rövid városnézés, majd részvétel a 17:00 órakor kezdődő emlékkoncerten. Az előadás után szállás elfoglalása, vacsora.

 

2.nap: Reggeli után búcsút intünk az Alpok lábánál fekvő kis tündérvárosnak, és hazaúton kitérőt teszünk Szlovénia legrégebbi városába a Dráva menti Ptujba. Városnézés keretein belül megtekintjük: Dráva Torony, Városháza, Szent György templom, Dominikánus kolostor, Orpheus kő és a reneszánsz vár. Majd hazaindulás, érkezés Budapest érintésével Vácra az esti órákban.

 

Történelem – Kultúra - Ljubljana

 

Egyedi ajánlatunkkal most 35.000 Ft helyett 27.000 Ft-ért vehet részt ezen a két napos kiránduláson, mely ár magában foglalja a koncert belépőjegyét is!

 

Részvételi díj: 27.000 Ft/fő    Előleg: 10.000Ft/fő     

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást félpanzióval, az IFA-t, az idegenvezetést, és a koncertbelépőjegyet.

 Nem tartalmazza a stornobiztosítást (kb. 5 %) a BBP biztosítást (kb. 800 Ft/fő) és a belépőjegyeket (kb. 10 Eur).

 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!

Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!

      

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Adószám: 13913328-2-13

Sorrend: 
4