NÉMETORSZÁG – BERLIN

 

Időpont: 2019. augusztus 2-6.     5 nap/4 éj

Indulás/Érkezés: 5:00 órakor, váci Művelődési Ház elől / elé

Utazás: autóbusszal

Szállás: középkategóriájú szállodákban

Ellátás: reggeli

Fakultatív vacsora: 23.500 Ft/fő (4 alkalom)

Min.létszám: 35 fő

 

 

PROGRAM

 

Berlin – Európa legizgalmasabb fővárosa, Drezda, Meissen, Wittenberg, Lipcse

A klasszikus Németország szívében, az egykori NDK területén vezet programunk. Goethe, Luther, Bach földjén, a szász választófejedelmek, a porosz uralkodók egykori birtokain járunk. Szászország és Brandenburg gyönyörű tájait, kastélyait, kis és nagy városait mutatjuk be. És nem utolsósorban az egyesült Németország fővárosát, az egyik legizgalmasabb európai várost, Berlint, ahol a Kelet és a Nyugat szembenállása legmarkánsabban tükröződött, és ahol 1989-ben szimbolikusan is egyesült földrészünk keleti és nyugati része.

1.nap: Találkozó 4:45-kor a váci Művelődési Ház előtt. Útvonal: Vác - Budapest – M1 – Rajka - Pozsony - Brno - Prága - Drezda (esti buszos városnézés) majd szállás elfoglalása Drezdában.

2.nap: Reggeli után városnézés Drez­dában (Zwinger, Semperoper, az egykori katolikus udvari templom, Langer Gang a szász választófejedelmek sgraffitóival, Európa terasza az Elba partján, Alber­tinum) – Meissen (rövid séta a városban: a 929-ben ala­pított vár és a gótikus dóm, városháza, Frauenkirche a világ első, ma is működő porcelán ha­rang­játékával, vagy fakultatív: világhírű porcelán manufaktúra) – este érkezés Berlinbe, az egyesült Németország fővárosába – szállás elfoglalása Berlinben.

3.napBerlin (séta a városban: Alexander Platz, Múzeum-sziget, dóm, Unter den Linden, Check Point Charlie, Kelet- és Nyugat- Berlin volt határán lévő amerikai átkelőhely, Falmúzeum, Brandenburgi kapu, Reichstag (lehetőség szerint belülről is), új kormányzati negyed, majd busszal tovább: Tiergarten, Győzelmi oszlop, Charlotttenburgi kastély kívülről, Postdamer Platz – XXI. sz. épitészete) – szállás Berlinben.

4.nap: Reggeli után indulás Witten­bergbe, Luther Márton városába: séta a világörökség részét képező belvárosban. (Vártemplom, amelynek kapujára Luther kiszögezte a reformáció téziseit, piactér, városháza, városi templom, ahol a nagy reformátor prédikált és ide is temették. Luther ház a múzeumokkal, stb.) – Lipcse, Szászország legnagyobb városa (piactér, reneszánsz városháza, Madler­passage Goethe törzshelyével, fakultatív sörözés az Auerbechs Kellerben, ahol a Faustot írta. Szállás Lipcsében.

5.nap: Reggeli után Lipcse (belváros, Thomaskirche, amely­­nek J. S. Bach volt a karnagya és itt ta­lálható sírja is). Indulás hazafelé rö­vid megállásokkal a Lipcse – Prága – Brno – Pozsony – Budapest - Vác útvo­nalon. Érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 88.500 Ft/fő   Előleg: 35.000 Ft/fő

 

Az ár tartalmazza az utazást, szállást a megadott ellátással és az idegenvezetés díját.

Nem tartalmazza a stornóbiztosítást (kb. 5%) és az utasbiztosítást (kb. 2000 Ft/fő) és a belépőjegyeket (kb. 50 Eur)

 

 Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

Látnivalókban gazdag, kellemes utazást kívánunk!

            

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Adószám:13913328-2-13

 

Sorrend: 
82