FRIURI-VENEZIA KINCSEI: TRIESZT, DUINO-KASTÉLY, SACILE - GRADO - "NAPSZIGETI" FÜRDŐZÉSSEL

 

Időpont: 2019. augusztus 10-13.    4 nap/3 éjszaka

Indulás/Érkezés: 5:00-kor a váci Művelődési Ház elől / elé

Utazás: autóbusszal

Szállás: 3*-os hotelben Monfalconeban

Ellátás: reggeli

Fak.vacsora: 16.500 Ft/fő/3 alk.

Egyágyas felár: 17.000 Ft/fő/3 éj

Min. létszám: 35 fő

 

PROGRAM

 

1.nap: Találkozó 4:45-kor a Művelődési Ház előtt. Elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba, rövid pihenőkkel. Délután megérkezünk Triesztbe, városnézés (Piazza Unita d'Italia, Molo Audace, legrégebbi kávéház, a Benedetto Capano, Palazzo Della Borsa tőzsdepalota… stb.) Rövid szabadidő, majd továbbutazunk szálláshelyünkre Monfalconeba, szobák elfoglalása, fakultatív vacsora.

2. nap: Reggeli után autóbusszal ellátogatunk Grado tengerpartjára. Gradónak 20 kilométeres homokfövenyes tengerpartja van égszínkék, minősítetten tiszta vízzel, ami lassan mélyül. Egész napos pihenési és fürdőzési lehetőség. A strandok tökéletesen felszereltek, sok öltöző, tusoló és bár várja a napozni vágyókat. Ugyanakkor Grado nagy előnye, hogy nem üres üdülőváros, ahol csak strandolni lehet, hanem egy gyönyörű óvárossal is büszkélkedhet, ami az ötödik század óta létezik. Teli van izgalmas zugokkal, eldugott éttermekkel, vagy templomokkal minden második téren. Ilyen szépen rendben tartott óvárost ritkán látni, ezért mindenképp érdemes alaposan bejárni. Este visszaérkezés a szállásra, fakultatív vacsora.

3.nap:  Reggeli után elutazás a pár kilométerre található lélegzetelállító Duino kastélyba. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. A festői helyszínen magasló épület a Thurm und Taxis család tulajdona. Fantasztikus parkja és kastélyának egy része látogatható. Ezt követően megérkezünk Sacile városkába, melyet a Serenissima kertjének is neveznek. A város utcáin járva mindenhol érezhető az egykori velencei uralom hatása. Délután fürdőzés a már ismert, Grado homokos tengerpartján, kora este visszaérkezés a szállásra, fakultatív vacsora.

4.nap:  Reggeli után búcsút intünk az olasz tengernek, és látogatást teszünk a történelmi ménes szülőföldjén, a lipicai majorságon, amit Szlovénia festői karsztvidékén, egy zöld oázis közepén, évszázados fák árnyékában találunk. A tehetséges lovak finom járását, egyensúlyérzékét és temperamentumát évszázadok óta csodálják, ami mindennap bemutatásra kerül a turistáknak is fogathajtás és látványos show keretében. Majd továbbutazunk, hazaérkezés a késő esti órákban Vácra.

 

Részvételi díj: 72.000 Ft/fő Előleg: 28.000Ft/Fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást, reggelis ellátással és az idegenvezetés költségét.

Nem tartalmazza a sztornóbiztosítást (5%), a BBP biztosítást (kb. 1600 Ft/fő), és a belépőjegyeket (kb. 24 Eur).

Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!

 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!

Élményekben gazdag kellemes utazást kívánunk!

            

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Adószám: 13913328-2-13

 

 

Sorrend: 
85