MORVAORSZÁG MESEKASTÉLYAI: LEDNICE ÉS VALTICE

 

Időpont: 2019. május 11.  (szombat)     Indulás: 6:00-kor

               2019. augusztus 27.  (kedd)    Indulás: 5:00-kor

Indulás/érkezés: program szerint váci Művelődési Ház elől / elé

Utazás: autóbusszal

Ellátás: nincs

Min.létszám: 35 fő

 

 

PROGRAM

 

Találkozó indulás előtt negyed órával a váci Művelődési Ház előtt. Utazás rövid pihenőkkel Csehország keleti részére, Morvaországba. Látogatás az UNESCO világörökség részét képező Lednice-Valtice kultúrtájon található - a Liechtenstein család birtokában lévő - romantikus mesekastélyokban és angolparkjaiban. Lednice várkastély megtekintése, majd szabad program keretében felfedezhetjük a gigantikus méretű kastélyparkot. A franciakert és az angolpark is számos izgalmas felfedezésre ad alkalmat. A nyugati szárny mellett külön belépődíjjal látogatható az egzotikus növények százait bemutató hatalmas üvegfelületekkel rendelkező, romantikus pálmaház. Az óriási kiterjedésű, arborétum jellegű angolpark fafajták százait rejti magában. Vállalkozó kedvűek elsétálhatnak a kicsit távolabb lévő, egyedülálló 60 méter magas minarethez, mely Európában korának legmagasabb ilyen jellegű épületének számított.

Kirándulásunk másik helyszíne a Lednicétől délre található Valticei kastély, a Liechtensteinek 17. századi családi rezidenciája, mely többek között borospincéiről is nevezetes. A kastély megtekintése után időnk függvényében megnézzük a Mária Mennybemenetele-plébániatemplomot is, melynek oltára Rubens eredeti alkotása. Hazaérkezés Vácra a késő esti órákban.

 

 

Részvételi díj: 12.600 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget és az idegenvezetés díját. Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (5%), az utasbiztosítást (400 Ft/fő) és a belépőjegyeket (kb. 400 czk).

 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!

 

Látnivalókban gazdag, kellemes utazást kívánunk!

            

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Adószám: 13913328-2-13

 

Sorrend: 
26