A Felvidék két ékszerdoboza: Bajmóc és Körmöcbánya

1 nap

Időpontok:

2023. június 04.  (vasárnap)  (megtelt)

2023. július 15.  (szombat) (megtelt)

Program

Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:00-kor. Folyamatos utazással megérkezünk a szlovákiai Bajmóci várkastélyba, amely egész Felvidék legnépszerűbb és leglátványosabb kastélya. A több, mint 100 éves épület ősparkkal övezett domb tetején áll. Nemzetközi filmforgatásoknak, szellem és kísértetfesztiváloknak is sokszor otthont ad a mesés kastély. Az idegenvezető által vezetett túra végén még egy, a vár alatti természetes barlangba is lenézünk. A vár utolsó lakójának Gróf Pálffy Jánosnak impozáns síremlékét is megtekinthetjük. Kastélylátogatás után buszunkkal a híres bányászvárosba Körmöcbányára utazunk. A középkorban Európa legnagyobb aranybányája működött a térségben, ami a híres körmöci aranypénzek anyagát adta. Nem utolsó sorban egyes mérések szerint itt van Európa földrajzi középpontja is. A műemlékekben gazdag városban megtekintjük a főtér nevezetességeit (Pénzverde, Ferences templom és rendház, Szentháromság-szobor). Ezek után egy fedett lépcsőn keresztül a körmöci várba jutunk, mely egyike a Felvidék legépebben megmaradt várainak. A vár legfontosabb látnivalója a késő gótikus Szent Katalin-vártemplom és a román stílusú Szent András-körtemplom. Programunk után hazaindulunk, érkezés Vácra az esti órákban.  

Részletek és árak

Időpont: 2023. június 04.  vasárnap    1 nap 
                2023. július 15.   szombat     1 nap
Találkozó: 05:45-kor Vác, Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 06:00 óra Vác, Művelődési Ház elől/elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 14.500 Ft/fő 
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, valamint az idegenvezetést.
Nem tartalmazza a fakultatív sztornóbiztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (500 Ft/fő) és a belépőjegyek árát (kb. felnőtt: 20 Eur/fő, nyugdíjas: 12 Eur/fő).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
A Felvidék két ékszerdoboza: Bajmóc és Körmöcbánya A Felvidék két ékszerdoboza: Bajmóc és Körmöcbánya A Felvidék két ékszerdoboza: Bajmóc és Körmöcbánya A Felvidék két ékszerdoboza: Bajmóc és Körmöcbánya