Klasszikus Erdély

Csángói mulatóprogrammal

4 nap/3 éjszaka

Időpont:

2022. szeptember 22-25.

Program

1. nap: Indulás Vácról a Művelődési Ház elől 5:00 órakor. Határátlépés Ártándnál. Megtekintjük Nagyváradon a püspöki székesegyházat, palotát és a felújított palotakertet. Buszról a belváros szecessziós épületeit csodálhatjuk meg. Tovább utazás technikai szünetek beiktatásával. Kora esti órákban megérkezünk Tibódra a szálláshelyünkre. Vacsora.
 
2. nap: Reggeli után Gyergyószentmiklós érintésével a Gyilkos-tó és Békás szoroshoz érkezünk. Sétát teszünk a vadregényes szorosban és a tónál. Megkóstolhatjuk az erdélyi kürtőskalácsot és miccset. A délutáni órákban visszafelé jövet beiktatunk egy megállót Korondon. Megismerkedünk a népi fazekassággal és vásárolhatunk a helyiek által készített termékekből. Este visszaérkezés a szálláshelyünkre, vacsora.
 
3. nap: Reggeli után programunk első állomása Máréfalva, ahol gyönyörű faragott székelykapukat tekinthetünk meg. Tovább utazva Hargita megye székhelyére Csíkszeredába érünk. Láthatjuk Makovecz Imre által tervezett Milleniumi templomot, Mikó-várat, a városházát, a Márton Áron Gimnáziumot és a híres tapsteret stb. Felkeressük a csíksomlyói kegytemplomban álló kegyszobrot. Kora délután a Csángóföldön Gyimesbükkön az 1000 éves határhoz érkezünk. Ebéddel és népi mulató programmal várnak a helyi vendéglátók. Este visszaérkezünk a szálláshelyünkre, vacsora.  
 
4. nap: Reggeli után haza indulunk. Kolozsváron helyi idegenvezető kíséretében megtekintjük a város nevezetességeit (főtér és környéke: Mátyás szoborcsoport, Szent Mihály székesegyház, Mátyás szülőháza stb.) Késő esti órákban Vácra érkezés.
 

Részletek és árak

Időpont: 2022. szeptember 22-25.     4 nap/3 éj
Találkozó: 4:45-kor Vác, Művelődési ház előtt
Indulás/érkezés: 5:00-kor Vác, Művelődési Ház elől / elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Szállás: Tibódon családi panzióban, saját fürdőszobás szobákban Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Min.létszám: 30 fő
 
 
Részvételi díj: 79.900 Ft/fő
Előleg: 32.000 Ft/fő
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 20 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetések költségét. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (kb. 1600 Ft/fő) és a belépőjegyek árát (kb. 15 RON, Csángó program 25 EUR/fő).
 
 
Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!

Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.

A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a lemondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.

Aktuális beutazási feltételek: 

 


Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Klasszikus Erdély Klasszikus Erdély Klasszikus Erdély Klasszikus Erdély Klasszikus Erdély Klasszikus Erdély Klasszikus Erdély Klasszikus Erdély