Szlovénia természeti kincsei: tengerparti fürdőzéssel

3 nap / 2 éjszaka

Időpont:

2023. június 16-18.

Program

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Vácról, utazás rövid pihenőkkel Szlovéniába. Érkezés Lendvára, ahol a belváros fölé magasodó lendvai várba teszünk látogatást. A környező szőlőhegyekre és a városra nyíló kilátás mellett, a vár falain belül is számos érdekes kiállítás vár minket. Utunk folytatásaként Celje városába érkezünk, és ellátogatunk a legszebb szlovén várként emlegetett Celje várába, amelynek részben felújított falai és tornya az összes vár közül kiemelkednek. A várlátogatás mellett lehetőségünk lesz megtekinteni a várost is, amely számos látnivalóval, történelemi múlttal és szebbnél-szebb épületekkel rendelkezik (városháza, Szűz Mária templom, Narodni Dom, Szent Dániel templom). Az esti órákban érkezés Kranj-ba, szállás elfoglalása és fakultatív vacsoralehetőség. 
 
2. nap: Reggeli után látogatást teszünk Skocjan barlangrendszerébe, ami az UNESCO világörökség része. Egyedülállósága a gazdag cseppkőalakzatok mellett, a földalatti kanyon, amelyben a bővizű Reka-folyó zubog. Páratlan élményt nyújt a sziklafalba vájt úton sétálni, a lélegzetelállító függőhídon átkelni, vagy a szurdok szédítő magasságú csarnokát csodálni. A barlanglátogatás után újra buszra szállunk és az Isztriai-félsziget gyöngyszemét, Piran városát vesszük célba. Középkori épületei, keskeny utcái és a tengerbe nyúló félsziget teszik igazán mediterrán hangulatúvá a kis települést. Közvetlen Piran mellett található Portoroz kikötőváros, ahol lehetőségünk lesz fürdőzésre, kedvünkre válogathatunk a parton lévő éttermek és kávézók kínálatából. Indulás vissza a szállásra, fakultatív vacsoralehetőség. 
 
3. nap: Reggeli után a Bohinji-tó felé vesszük az irányt, amely Szlovénia legnagyobb természetes tava. A völgy és környéke egy természeti ékszerdoboz a Júliai-Alpokban. Időtöltésként sétálhatunk a tóparton. Az innen nem messze található Vogel hegy egy igazi kiránduló paradicsom, csodálatos panorámával. Közös programunk zárásaként felvonóval jutunk fel a hegy csúcsára, ami már magában hatalmas élménynek számít. Indulás hazafelé, érkezés Vácra a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2023. június 16-18. 3 nap/2 éj
Találkozó: 5:45-kor Vác, Művelődési ház
Indulás/érkezés: 6:00-kor, Vác, Művelődési Ház elől / elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Szállás: 4*-os hotelben
Ellátás: reggeli
Fakultatív vacsora: 14.000 Ft/fő/2 alkalom
Egyágyas felár: 47.000 Ft/fő/2 éj
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 75.000 Ft/fő
Előleg: 30.000 Ft/fő  
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást és a belépőjegyek árát (felnőtt kb. 57 Eur, nyugdíjas kb. 49 Eur).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Szlovénia természeti kincsei: tengerparti fürdőzéssel Szlovénia természeti kincsei: tengerparti fürdőzéssel