AUSZTRIA KIRÁNDULÁS

Szalamandra vonattal az Alpokban és Wiener Neustadt

1 nap

Időpont:

2022. május 28. szombat

Program

Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővelel Ausztriába, Puchbergbe, ahol felszállunk a Salamander névre hallgató fogaskerekűre. A meredeken kapaszkodó, 1223 m szintkülönbséget megtevő, kb. 40 perces látványos vonatozás után érünk fel a Bécsi Alpok Királynőjének nevezett Alsó Ausztria legmagasabb hegyére a Schneebergre (1800 m). Szabadidőben: sétálhatunk a hegygerincen, meglátogathatjuk Erzsébet császárné (Sissi) emlékére állított kápolnát, a bátrabbak az állomás feletti csúcsra is felkapaszkodhatnak a kereszthez. A gyerekeket egy fából készült játszótér várja, ami Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő játszótere. Az osztrák hüttében minden helyi specialitás megkóstolható. A csodálatos panorámában gyönyörködve garantáltan kellemes időt tölthetünk el a friss, alpesi levegőn. Délután szintén a fogaskerekű vonattal jutunk vissza Puchbergbe, a kiindulási helyünkre. Majd buszra szállunk és hazafelé vezető utunkon megállunk Wiener Neustadt városában, a történelmi emlékekben bővelkedő város egy kellemes sétával felfedezhető. Olyan nevezetességeket láthatunk, mint a késő romantikát idéző Bécsújhelyi katedrális és a 13. századi Reckturm őrtorony. Említésre méltó a Szentháromság-szobor, a város főtere, a Városi Múzeum és a Víztorony is. Ezen kívül rengeteg sétáló-, és bevásárló utca csábítja az ide látogató turistákat. Késő délután hazaindulás, érkezés Vácra a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2022. május 28.   (szombat)   1 nap
Találkozó: 5:45-kor váci Művelődési ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:00-kor váci Művelődési ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 

Részvételi díj: 17.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget. Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (kb. 5%), az utasbiztosítást (kb. 400 Ft/fő) és a vonatjegy árát (kb. 35 Eur/fő).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk. A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
AUSZTRIA KIRÁNDULÁS AUSZTRIA KIRÁNDULÁS AUSZTRIA KIRÁNDULÁS AUSZTRIA KIRÁNDULÁS AUSZTRIA KIRÁNDULÁS AUSZTRIA KIRÁNDULÁS AUSZTRIA KIRÁNDULÁS AUSZTRIA KIRÁNDULÁS