Fedezzük fel Szicíliát!

9 nap/ 8 éj 

Időpont:

2024. szeptember 28 - október 6.

Program

1.nap: Vác - Olaszország (Dél-Toszkána)
Találkozó 4:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 5:00-kor. Utazás Olaszországba, rövid pihenőkkel. Az esti órákban érkezés a dél-toszkán dombok ölelésében fekvő szálláshelyünkre (1 éj). Szobák elfoglalása, vacsora. 
 
2.nap: Villa San Giovanni - kompra szállás - Szicília
Reggeli után folytatjuk utazásunkat az olasz csizma orrához, Villa San Giovanniba, ahol kompra szállunk. A fél órás utat követően érjük el Szicília partjait. Esti fényekben láthatjuk buszunkból Taorminát, majd érkezés a szálláshelyünkre (6 éj), vacsora. 
 
3.nap: Siracusa városnézés - délutáni fürdőzés
Reggeli, majd utazás Archimédész városába, Siracusába. Siracusa az ókori Nagy-Görögország egyik legjelentősebb városa volt, ma is több műemléke emlékeztet erre az időszakra. Városnézés: az Ortügia szigetén fekvő óváros, Aretusa forrása, görög színház, „Dionüsziosz füle” barlang stb. Délután pihenés, fürdési lehetőséggel akár a szálloda medencéjében, akár az attól kb. 100 méterre található tengerben. Este vacsora a szálláson. 
 
4.nap: Palermo városnézés - Cefalú városnézés fürdőzéssel
Reggeli után kirándulás a sziget nyugati felére: városnézés Palermóban, Szicília fővárosában: székesegyház, Normann Palota, Palatinus-kápolna stb. Délután utazás Cefalúba, mely kisváros egy hatalmas sziklatömb tövében fekszik a tengerparton. Séta a hangulatos, középkori városközpontban (erődszerű normann-kori bazilika), fürdési lehetőség a tengerparton. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.
 
5.nap: Lipari-szigetek - Vulcano
Reggeli, majd kirándulás az UNESCO világörökséghez tartozó Lipari-szigetekhez. A vulkanikus szigetek közti hajózás során végig csodás tájakban gyönyörködhetünk. A program során 2-3 órát időzünk a szigetcsoport legnagyobb településén, Lipariban. Közös séta a hangulatos óvárosban, látogatás a katedrálisban, majd szabadidő. A délután további részét a szomszéd szigeten, Vulcanón töltjük, ahol lehetőség lesz a híres iszapfürdő kipróbálására vagy felgyalogolni a vulkán kráteréhez (meseszép panoráma a szigetvilágra). Visszaérkezés a szállásra, vacsora.        
 
6.nap: Catania - Etna 
Reggelink elfogyasztása után, délelőtt kirándulás az ókori görög városba, az Etna által többször elpusztított Cataniába. Belvárosi sétánk során megtekintjük a dóm épületét, a jellegzetes lávakőből faragott elefántos kutat, a római színházat, az Ursino kastélyt, majd Szicília legnagyobb halpiacának felkeresése következik. Ezután kirándulás az Etnához. Az Etna Európa legnagyobb működő vulkánja, ahol holdbéli tájak várják a turistákat. A kb. 2000 méter magasan fekvő parkolóból lehetőség lesz felmenni túravezető kíséretében felvonóval és dzsippel a csúcs közelébe, körülbelül 3300 méteres magasságig. Aki marad a parkolóban, betérhet a bárba, egy vendéglőbe vagy a bazársoron nézelődhet. Az egész napos kirándulás után visszaérkezés a szállásunkra, vacsora. 
 
7.nap: Savoca - Taormina
Reggeli után délelőtti kirándulásunk célja Savoca, ahol a Keresztapa című filmet forgatták. A forgatási ereklyék mellett a mesés középkori településen csodálatos panorámában is részünk lehet. Délután indulás a sziget ékszerdobozának nevezett Taorminába. Szicília talán legnépszerűbb turisztikai attrakciója ez a kisváros, mely a tenger felett, egy hegy nyúlványán fekszik (panoráma az Etnára). Séta a városban, a Csontváry által is megfestett görög színház megtekintése. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.
 
8.nap: Szicília - Dél-Toszkána
Korai reggeli, majd komppal elhagyjuk Szicília csodálatos szigetét. Este szállás újra Dél-Toszkánában (1 éj), szobák elfoglalása, vacsora.
 
9.nap: Dél-Toszkána - Vác 
A korai reggelit követően folyamatos utazás rövid pihenőkkel, majd érkezés Vácra a késő esti órákban. 
 

Részletek és árak

Időpont: 2024. szeptember 28 - október 6.   9 nap/8 éjszaka
Találkozó: 4:45-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 5:00-kor a váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Elhelyezés: 3*-os hotelekben, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Minimum létszám: 35 fő
 
 

Részvételi díj: 315.000 Ft/fő

Előleg: 126.000 Ft/fő    

 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét.
Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (4860 Ft/fő), a VOX készülék árát (5500 Ft/fő) és a belépőjegyek árát (kb.150 Eur/fő – ebből Etna kirándulás: 78 Eur/fő).
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Fedezzük fel Szicíliát! Fedezzük fel Szicíliát! Fedezzük fel Szicíliát! Fedezzük fel Szicíliát! Fedezzük fel Szicíliát! Fedezzük fel Szicíliát! Fedezzük fel Szicíliát! Fedezzük fel Szicíliát!