A Sorrentói-félsziget kincsei

Nápoly, Capri, Positano, Amalfi, Trieszt

7 nap / 6 éjszaka

Időpont:

2020. október 20 - 26.

Program

1.nap: Találkozó Vácon a Művelődési Ház előtt 4:45-kor, indulás 5:00-kor. Utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Első megállónk a trieszti öbölben, a sziklák tetején álló Duino várkastély (kb. 6 eur), mely jelenleg a Thurn und Taxis család birtokában áll, és melynek többször is vendége volt Rilke német költő és Liszt Ferenc is. 18 terme mesél a több mint 600 éves vár történetéről. Este szállás elfoglalása Montecatini Termében (1 éj), vacsora.
 
2.nap: Indulás reggeli után. Kora délután látogatást teszünk a Casertai királyi palotában (kb. 18 eur), mely a XVIII.-XIX. században a nápolyi Bourbon királyok rezidenciája volt. Ma Világörökség, az egyik legnagyobb és legimpozánsabb királyi palota Európában. A palota barokk termei után, a hozzátartozó kert lenyűgöző, szobrokkal díszített szökőkútjaiban gyönyörködhetünk. Továbbutazunk, este szállás elfoglalása a sorrentoi félszigeten (4 éj), vacsora.
 
3.nap: Reggeli után megismerkedünk az Amalfi partszakasszal, az Istenek ösvényén, a világ egyik legszebb útvonalán a Kék-szalag úton haladunk, mely a partvonal egész hosszán kígyózik (program ára olasz busszal kb. 25 eur). A meredek, szédítő sziklafalak között haladva, festői szépségű, színes házakkal tarkított településekkel találkozunk. Az úton haladva elérjük a Smaragd-barlangot (kb. 5 eur), ahol „smaragdesőben” gyönyörködhetünk. Megnézzük a partszakasz legelbűvölőbb városát, Amalfit, a Szt. András dómot (kb. 3 eur), az arab-normann építészet remekművét, és fürödhetünk a középkori tengeri köztársaság ma már kicsiny öblében. Délután Ravello városában látogatunk, ahol a Villa Rufolo kertjéből (kb. 5 eur) feledhetetlen kilátás nyílik a Salernói öbölre. Este a Monti Lattari hegyeken át érkezünk vissza szállásunkra, fakultatív vacsora.
 
4.nap: Reggeli, majd Sorrento kikötőjéből hajózás Tibérius császár „otthonába”, az álmok és a luxus szigetére, Caprira (hajó+busz+idegenvezetés kb. 65 eur). Ezután Anacapri városába érkezünk meg, onnan libegővel (kb. 11 eur) jutunk fel Capri legmagasabb pontjára Monte Salora, ahonnan csodás kilátás nyílik a szigetre. A természeti szépségek mellett a régészet és az irodalom kedvelői is örömüket lelhetik az Axel Munthe által épített San Michele villában (kb. 8 eur). A nyüzsgő Capri városából a Faraglioni sziklákra látunk. Délután lehetőség van a sziget körüli hajókázásra (kb. 18 eur) és fürdésre is a kristálytiszta vízben. Hajónk este érkezik vissza Sorrentóba, szállás, vacsora.  
 
 
5. nap: Reggeli után időutazáson veszünk részt Pompeiben (kb. 18 eur), ahol szó szerint megállt az idő. Ízelítőt kapunk az emberek időszámításunk kezdetén bekövetkezett pusztító vulkánkitörés előtti életéről. Helyi idegenvezető kalauzol minket a megmerevedett város utcáin és épületeiben, ahol freskókat és mozaikokat tekinthetünk meg. Kora délután városnézés Nápolyban, Piazza Plebiscito, Királyi palota, Anjou-vár megtekintése kívülről. Limoncello-kóstoló, és ebédre igazi nápolyi pizzát is ehetünk. Késő este visszautazás a szállásra, vacsora.
 
6. nap: Reggeli után, elhagyva a Nápolyi-öblöt, látogatást teszünk Arezzoba, Közép - Olaszország Toszkána régiójában egy kis dombra épült a belváros, a legtetején a Dómmal, ahová mozgólépcsőn juthatunk fel. Itt forgatták az „Élet szép” című filmet, illetve itt található Petrarca szülőháza is. Érkezés szálláshelyünkre, Montecatini Termebe, vacsora.
 
7.nap: Reggeli után haza indulunk. Útközben rövid városnézés keretében ismerkedünk Trieszt kikötőváros történelmi helyszíneivel. Vácra érkezés a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont:  2020. október 20-26.   7 nap/6 éj
Találkozó: 4:45-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 5:00 óra, Vác, Művelődési Ház elől / elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Szállás: 3* - 4* hotelekben
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Egyágyas felár: 39.000 Ft/fő/6 éj
Min. létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 155.000 Ft/fő

Előleg: 62.000 Ft/fő

Hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt!

 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást félpanzióval, IFA-t, és az idegenvezetés költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza: a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%) és az ajánlott utasbiztosítást (kb.2800 Ft/fő). A belépők és hajójegyek tájékoztató árai: össz. kb. 185 Eur. 
Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1 db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei A Sorrentói-félsziget kincsei