Prága és a sokszínű Csehország

HLUBOKA KASTÉLY - LEDNICEI KASTÉLY - MOLDVAI HAJÓKÁZÁS

3 nap / 2 éjszaka

Időpont:

2024. augusztus 30 - szeptember 01.

Program

1.nap: Vác - Hluboká kastély - Prága
Indulás Vácról, a Művelődési Ház elől 5:00-kor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Ausztrián keresztül Csehországba. Első állomásunk Dél-Csehország egyik legszebb kastélyaként is emlegetett Hluboká kastély, melyet egy gyönyörű angol park vesz körül. A gótikus eredetű kastély mai kinézetét látva, úgy érezhetjük magunkat, mintha Angliában járnánk. A kastély 140 gazdagon berendezett szobával és 11 toronnyal büszkélkedik. Helyi vezető segítségével megismerhetjük a Schwarzenberg család fafaragásokkal díszített dísztermeit és magánlakosztályait. A termeket 16-18. századi európai mesterek festményei, gyönyörű csillárok és ólomüveg ablakok, illetve értékes bútorok díszítik. A késő délutáni órákban érkezés Prágába, szállás elfoglalása (2 éj), fakultatív vacsoralehetőség a szálláson.
 
2.nap: Prága - esti moldvai hajókázás
Reggeli, majd Prága felfedezése: a Várnegyed (Hradzsin, Strahovi kolostor, Lorettói Szűz Mária templom, Szent Vitus Katedrális, Arany Utcácska, Szent György templom). Szabadidő, ebédelési lehetőség. Délután Kisoldal és az Óváros megtekintése (Károly híd, Lőportorony, Városháza, Orloj, Óvárosi tér, Tyn templom, Vencel-tér). Este szabadidő vagy fakultatív moldvai hajókázás svédasztalos vacsorával. Este visszaérkezés a szálláshelyre.
 
3.nap: Lednice várkastély - Vác
Reggeli után megtekintjük Lednice várkastély varázslatos kastélyparkját. A franciakert és az angolpark is számos izgalmas felfedezésre ad alkalmat. Az óriási kiterjedésű, arborétum jellegű angolpark fafajták százait rejti magában. A Lednicei kastély sokak szerint a világ egyik legszebb, legromantikusabb épületegyüttese. Az épület fő- és mellékszárnyai egyaránt igen dekoratívak. A kastély földszintjén számos díszterem található, az első emeleten a főúri lakosztályokat csodálhatjuk meg, míg a második emelet ad otthont a képtárnak. A kastély egyik ékköve az első emeleten lévő Kínai szalon, de porcelánmúzeum és számos trófeagyűjtemény is megtekinthető itt. Indulás hazafelé, érkezés Vácra a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2024. augusztus 30- szeptember 01. 3 nap/2 éj
Találkozó: 4:45-kor Vác, Művelődési ház
Indulás/érkezés: 5:00-kor, Vác, Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 4*-os hotelben
Ellátás: reggeli
Fakultatív vacsora: 9500 Ft/fő/ alkalom (2. este vacsorázási lehetőség a hajón)
Egyágyas felár: 26.000Ft/fő/2 éj
 
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 79.900 Ft/fő
Előleg: 31.000 Ft/fő   
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (1620 Ft/fő) és a belépőjegyek árát (felnőtt: 1010 CZK, nyugdíjas 65 év felett: 740 CZK) + hajójegy: 20 Eur/fő.
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Prága és a sokszínű Csehország Prága és a sokszínű Csehország Prága és a sokszínű Csehország Prága és a sokszínű Csehország Prága és a sokszínű Csehország