Festői tájak a Garda-tónál

Borkóstolóval Bardolinoban

4 nap/3 éjszaka

Időpont:

2024. szeptember 5-8.

Program

1. nap: Vác - Olaszország - Treviso városnézés - San Zeno di Montagna 
Találkozó 5:00-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 05:15-kor. Utazás Szlovénián keresztül Olaszországba rövid pihenőkkel. Délután megérkezünk Trevisoba, ami Veneto régió rejtett gyöngyszeme. Az áramló csatornák és íves hidak hálózata miatt kis Velencének is nevezik. Trevisoban találták fel a Prosecco gyöngyözőbort és a Tiramisut az 1960-as években. Miközben az óváros épületeiben gyönyörködünk érdemes beülni egy cukrászdába vagy étterembe, ahol egy kávé mellett megkóstolhatjuk az eredeti olasz desszertet is. A hangulatos séta után továbbutazás szálláshelyünkre San Zeno di Montagna településére, szobák elfoglalása (3 éj), vacsora. 
 
2. nap: Sirmione csónakázás - Mantova városnézés 
Reggeli után utazás a Garda-tó déli részén fekvő Sirmione hangulatos városába, ahol lehetőségünk lesz csónakázni a tavon vagy szabadprogramként sétálhatunk, elfogyaszthatunk egy finom olasz kávét az egyik hangulatos teraszon. Továbbutazás a festői és középkori hangulatú Mantova városába, ahol a modern értelemben vett opera először csendült fel és amelynek színházát Mozart a világ legszebb színházának nevezte. Idegenvezetőnkkel kívülről megtekintjük a város főbb nevezetességeit: Dózse palota, Rigoletto háza, Bibiena színház, Szent Andrea bazilika. A Palazzo del Te megtekintése idegenvezetéssel. Ezt a páratlan reneszánsz palotát II. Federico di Gonzaga mantovai herceg építtette szerelmének. Ma az épület egy része a Polgári Múzeumnak ad otthont. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.
 
3. nap: Malcesine - Riva del Garda - Varone vízesés - Bardolino bor-és olívaolaj kóstolás
Reggeli után utazás a tó Velencéjének is nevezett Malcesinebe, séta az ódon kisvárosban, és a Scaligeri vár megtekintése. Programunk folytatásaként meglátogatjuk a tó északi részén, a hegyek lábánál fekvő, pálmafák és olajfák szegélyezte mediterrán Riva Del Garda városkát. Városnézés, szabadidő, ami közben lehetőség lesz akár megkóstolni a helyi ízeket. Innen ellátogatunk a nem messze található, 98 méter magas Varone vízeséshez. Egyedülálló látványosságot nyújt a sziklába szurdokot vágó folyó vízesése (esőköpeny viselése ajánlott). A sajátos mikroklíma miatt sok különleges növény virágzik itt. A vízesésről Thomann Mann is ír Varázshegy című regényében. Továbbutazás a Garda-tó keleti partjára, a magas, festői hegycsúcsok ölelésében fekvő, vörösboráról híres Bardolino városába, ahol lehetőség nyílik egy öt tételes bor-és két tételes olívaolaj kóstolásra olaszos borkorcsolyákkal a Tre Colline gazdálkodás hangulatos, húsz hektáros birtokán. Visszautazás szálláshelyünkre, vacsora.
 
4. nap: Verona városnézés - Vác 
Reggeli után látogatást teszünk Európa egyik legromantikusabb városába Veronába, amit az UNESCO 2000-ben felvett a Világörökségi listájára. Festői szépségű reneszánsz paloták, ódon hangulatú, szűk utcácskák, falakról sugárzó középkori történelem vár ránk. Idegenvezetőnkkel közösen megtekintjük a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori) illetve Júlia házát és erkélyét. Majd indulás hazafelé, rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Érkezés Vácra a késő esti órákban. 

Részletek és Árak

Időpont: 2024. szeptember 5-8. 4 nap/3 éj
Találkozó: 05:00-kor a Váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 05:15-kor a váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Elhelyezés: 3*-os szálloda, 2-3 ágyas szobákban
Egyágyas felár: 32.000 Ft/fő/3 éj
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Minimum létszám: 35 fő
 

Részvételi díj: 159.000 Ft/fő

Előleg: 64.000 Ft/fő    
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást félpanzióval, az idegenvezetést és az idegenforgalmi adót.
Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (2160 Ft/fő), és a belépőjegyeket (kb. 50 Eur/fő).
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!

 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Festői tájak a Garda-tónál Festői tájak a Garda-tónál Festői tájak a Garda-tónál Festői tájak a Garda-tónál Festői tájak a Garda-tónál Festői tájak a Garda-tónál Festői tájak a Garda-tónál