A VASI HEGYHÁT KÜLÖNLEGESSÉGEI:

Jeli arborétum, Vasvári sánc, Vaskapu, Olaszfa

1 nap

Időpont:

2022. május 14.  szombat

Program

Találkozó reggel 6:00-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel a Jeli Varázskertbe, ami nem csak Magyarország, de Európa egyik legszebb botanikus kertje. Idegenvezető kíséretében sétát teszünk a káprázatosan színpompás és illatos, több ezer példányszámban együtt nyíló rododendronok között. Barangolunk az óriások erdejében, ahol egy közel 130 m hosszú lombkorona-sétány épült. A sétányon 10 m magasságból ismerhetjük meg a Sziklás-hegységben honos fenyőritkaságokat. A mamutfenyők, óriás jegenyefenyők lombjaiban tett séta közben a Vasi-hegyhát izgalmas madárvilága is megfigyelhető. Kalandvágyó látogatók egy zárt csőcsúszdán is elhagyhatják a lombok szintjét. (A csúszda csak személyzet felügyeletével használható). 
Délután részt veszünk Varga Károly őstermelő termékeiből és kézműves sajtokból összeállított hidegtálas kóstolóján. Buszunkkal felkeressük a Vasvári sánc és Vaskapu történelmi emlékművet. A 12. századig a magyar határvédelmet biztosította, később a nyugati határ mentén épült kővárak idején már elvesztette jelentőségét. Programunk utolsó állomása Olaszfa. A falu 42 házát olaszok lakják. A kis zsákfalu magyar Toszkána néven ismert. Bemutatásra kerül Sebastian Kneipp módszere, ahol kipróbálhatjuk a vizes kezeléseket és a gyógynövénykert növényeiből készített szörpök is megkóstolhatók. Késő délután hazaindulás, Vácra érkezés az esti órákban.
 

Részletek és árak

Időpont: 2022. május 14. (szombat)     1 nap
Találkozó: 6:00-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:15-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: hidegtálas kóstoló (termelői finomságok, kézműves sajtok)
Min.létszám: 30 fő
 
 
Részvételi díj: 16.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza a csoportkísérő, az idegenvezetések díját és az útiköltséget. Nem tartalmazza a belépő díjakat és az étkezést kb. 6000 Ft/fő felnőtt és 5700 Ft/fő nyugdíjas. 
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány!

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
A VASI HEGYHÁT KÜLÖNLEGESSÉGEI: A VASI HEGYHÁT KÜLÖNLEGESSÉGEI: A VASI HEGYHÁT KÜLÖNLEGESSÉGEI: A VASI HEGYHÁT KÜLÖNLEGESSÉGEI: