Aggtelek - Edelény és a Világ Legnagyobb Könyve

Belföld

1 nap

Időpont:

2020. szeptember 06.  vasárnap

Program

Találkozó reggel 6:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás a legrégebben kutatott Aggteleki cseppkőbarlangba (Baradla-barlang). Körülbelül egy órás, vezetett túra keretében megismerkedünk a barlang kialakulásának történetével, nevének eredetével, a benne élő állataival és növényvilágával, az itt felfedezett régészeti leletekkel, a barlang vízrendszerével és klímájával.
Majd egy valódi világkuriózumot, a világ legnagyobb könyvét bemutató múzeumot látogatjuk meg a Szinpetriben. A Guinness World Records által elismert legnagyobb könyv 2010. márciusában készült el több éves munka eredményeként. A könyv csaknem 1420 kilogramm és 346 oldal lapul benne. Mérete: 4,18 x 3,77 méter. A helyszínen megcsodálhatunk egy Magyarországon egyedülálló XV. századbeli papírmalmot is, melyet a Jósva patak vize hajt. Ezen kívül egy Gutenberg teljes ólom betűkészlet másolata megtekinthető.
Innen a nemrég pazarul felújított L’Huillier–Coburg-kastélyegyüttest látogatjuk meg az Edelényi kastélyszigeten. A felújítás részeként a  szigetet ma újra a Bódva folyó holt ága öleli körül, csakúgy mint 300 éve. Helyi szakvezetéssel ismerkedünk a fényűző kastély belső termeivel, egykori tulajdonosainak lakóhelyeivel, életmódjával, valamint a rokokó stílusú, magával ragadó, egyedülálló falképfestészetével, gazdagon díszített szobáival és termeivel. A program keretében megtekintünk egy rövid 3D filmet, amely a felvidéki vándorfestő, Lieb Ferenc Edelényben töltött egy évét mutatja be. Késő délután hazaindulás, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2020. szeptember 06.   (vasárnap)     1 nap
Találkozó: 6:45-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 7:00-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 11.500 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget és az idegenvezetés díjait. Nem tartalmazza a belépőjegyek (kb. 6200/4300 Ft/fő) költségét.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!
 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Aggtelek - Edelény és a Világ Legnagyobb Könyve Aggtelek - Edelény és a Világ Legnagyobb Könyve Aggtelek - Edelény és a Világ Legnagyobb Könyve Aggtelek - Edelény és a Világ Legnagyobb Könyve Aggtelek - Edelény és a Világ Legnagyobb Könyve