Bábolnai Ménes - Pannonhalma - Győr

Belföld

1 nap

Időpont:

2021. augusztus 14.  szombat

Program

Találkozó reggel 6:00-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel Bábolnára, ahol idegenvezető kíséretében megtekintjük az 1700 évek hangulatát idéző Nemzeti örökségünket a Bábolnai Ménesbirtokot. Bemutatásra kerülnek a Ménesudvar nevezetességei, az arab ménes istállók, a fedett lovarda, a Hősök kapuja, a Kocsimúzeum és a Lovasmúzeum. Megismerkedünk az arab telivérekkel és a Shagya-arab őshonos magyar lófajtával. Utunkat folytatva Pannonhalmára érkezünk, ahol megtekintjük a Világörökség részét képező Pannonhalmi Főapátságot. Betekintést nyerhetünk a bencés szerzetesközösség életébe, akik ezt a kulturális örökséget és tárgyi emlékeket mindmáig eredeti, rendeltetésüknek megfelelően használják. Idén adták át az ország első illatmúzeumát, hozzánk legközelebb Franciaországban található hasonló kiállítás. A tárlaton felfedezhetjük egyebek mellett azt is, hogy a világ első ismert feljegyzett parfümje magyar volt, amelyet Károly Róbert adott feleségének, Erzsébet királynénak a 14. században. Majd kora délután megérkezünk a Kisalföld központjába, a négy folyó találkozásánál fekvő barokk városba, Győrbe. Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa.  A barokk belváros  1989-ben Europa Nostra-díjat kapott. A belváros történelmi korokat időző templomai, palotái, múzeumai, jellegzetes sarokerkélyei elvarázsolják az idelátogatót. Helyi idegenvezető kíséretében megismerkedünk a sokszínű város építészeti, kulturális és természeti adottságaival.
Győr egyházi műemlékei az ezeréves kereszténység emlékeit őrzik. A Bazilika féltett kincse az „Aranyfej”, Szent László hermája. A Szent László-kultusz, a közös győri és pannonhalmi bencés hagyományok ápolása komoly lehetőségeket rejtenek az egyházi turizmusban is. Napunk zárásaként szabadidőnkben egyénileg is felfedezhetjük a város szépségeit, fagylaltozhatunk, kávézhatunk. Hazaindulás késő délután, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2021. augusztus 14.  (szombat)     1 nap
Találkozó: 6:00-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:15-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 10.500 Ft/fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a csoportkísérő és az idegenvezetések árát. Nem tartalmazza a belépő díjakat: felnőtt kb. 3.500  Ft/fő, nyugdíjas kb. 2.600 Ft/fő.
 A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!
 

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány illetve Védettségi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Bábolnai Ménes - Pannonhalma - Győr Bábolnai Ménes - Pannonhalma - Győr Bábolnai Ménes - Pannonhalma - Győr Bábolnai Ménes - Pannonhalma - Győr Bábolnai Ménes - Pannonhalma - Győr Bábolnai Ménes - Pannonhalma - Győr