Kőröshegyi Levendulaszüret és az Ozorai Pipó Vár

1 nap

Időpont:

2022. június 25. szombat

Program

Találkozó reggel 7:15-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 7:30-kor. Utazás a provence-i hangulatot idéző dél-balatoni Kőröshegyi Levendulásba. Kőröshegyen hatalmas területen terem az illatos levendula. Szabó Lajos 2012-ben alapította dél-balatoni levendulagazdaságát, ahol több hektáron termeszti a sötétlila - a Tihanyban is őshonos levendulafajtát. Közel 8 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj várja az idelátogatókat! 
A helyszínen mindenki egy megvásárolható arató táskába vagy kosárba gyűjtheti az illatos levendulát, melyet többféle méretben tudnak vásárolni, mérettől függően kb. 2200-5500 Ft között. Aki nem szeretne levendulát szedni, az látogatói jegy megváltása mellett léphet be a birtokra. A gazdasági terület mellett helyet kapott egy bolt is, ahol saját készítésű kézműves termékeket kínálnak. Messze földön híres levendulaszörpöt is itt tudják megkóstolni, de a választékukban található még levendulás zsák, illóolaj, virágvíz, méz, lekvár, szappan és még rengeteg minden.
A gazdaságban tett látogatásunk után az utunk az Ozorai Pipó vára felé vezet. A reneszánsz hangulatot idéző várkastélyt a firenzei kereskedőcsalád sarja, Ozorai Pipó építtette. Vadszőlővel befuttatott belsőudvar, életnagyságú lovaskatona szobor, díszes trónterem, reneszánsz konyha, fegyvergyűjtemény vezeti el a látogatókat a lovagok korába. Helyi vezető kalauzolásában megismerkedünk a vár történetével. A Várkastélyban egy hangulatos kávézó működik, ahol tea- és kávékülönlegességekkel várják a vendégeket. Késő délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Vácra a kora esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2022. június 25.  (szombat)     1 nap
Találkozó: 7:15-kor Vác, Művelődési Ház előtt
Indulás: 7:30 óra, Vác, Művelődési ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 14.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza a csoportkísérő díját, az útiköltséget, nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (kb. 5%) és a belépőjegyek árát.
Ozorai Pipó vára: 2500 Ft/fő felnőtt és 1300 Ft/fő nyugdíjas. Kőröshegy látogatói jegy: felnőtt: 1800 Ft/fő vagy arató táskák: kb. 2200-5500 Ft/fő.
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány!

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Kőröshegyi Levendulaszüret és az Ozorai Pipó Vár Kőröshegyi Levendulaszüret és az Ozorai Pipó Vár Kőröshegyi Levendulaszüret és az Ozorai Pipó Vár Kőröshegyi Levendulaszüret és az Ozorai Pipó Vár Kőröshegyi Levendulaszüret és az Ozorai Pipó Vár Kőröshegyi Levendulaszüret és az Ozorai Pipó Vár