Karintia tóvidékein

Graz – Wörthi-tó – Klagenfurt – Villach

3 nap / 2 éjszaka

Időpont:

2024. május 24-26.

Program

1.nap: Vác - Ausztria - Graz városnézés - Hochosterwitz vára - Klagenfurt
Találkozó 4:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 5:00-kor. Első állomásunk Stájerország fővárosa, Graz. Megtekintjük a város nevezetességeit (Fő tér, Városháza, Tartományi Székház, Dóm, Mauzóleum, Jezsuita rendház, Művészetek Háza) majd eljutunk az UNESCO Világörökség részét képező óváros fölé emelkedő Schlossberghez is (Várhegy). A jellegzetes óratoronnyal a város jelképének tekinthető. A délutáni órákban Hochosterwitz várába látogatunk. Ausztria álomváraként emlegetik, különlegessége, hogy egy 160 méter magas sziklacsúcsra építették, melyhez egy 620 méter hosszú, falakkal szegélyezett, a hegyre tekeredő út vezet 14 kapun át. Kora este rövid séta Klagenfurtban. Festői óvárosa mediterrán jellegű éghajlata, mediterrán város benyomását kelti.  Barokk és szecessziós homlokzatú épületek között sétálva, megtekintjük a város jelképét, egy hatalmas kőből faragott sárkányt (Lindwurm), amelyhez Klagenfurt alapításának legendája fűződik. Este a szállás elfoglalása, vacsora.
 
2.nap: Villach -  Dreilandereck hegyúcs - Wörthersee hajókirándulás - Pyramidenkogel kilátótorony
Reggeli után Villach városában teszünk egy rövid sétát. Ezt követően egy 3 üléses lifttel feljutunk a három ország határán álló (Ausztria, Szlovénia, Olaszország) 1500 méter magas Dreilandereck hegycsúcsra. Utunkat folytatva Karintia legnagyobb tavához érkezünk a Wörtherseehez és részt veszünk egy kellemes hajókiránduláson.  Innen a Maria Wörthbe utazunk és megtekintjük a félsziget legmagasabb pontján álló késő gótikus plébania templomot. Ezt követően a tó fölötti hegyen emelkedő Pyramidenkogel nevű kilátótoronyhoz érkezünk. A 2013-ban teljesen újjáépített kilátóból lenyűgöző körpanoráma nyílik a Karintiai-tóvidékre, Klagenfurtra és a környező hegyláncokra.  Este visszaérkezés a szállásra, vacsora.
 
3.nap: Gerlitzen hegy - Millstatti-tó - Malta-völgy - Vác 
Reggeli után újabb csúcstámadás. Ezúttal az Ossiacher-tó felett magasodó Gerlitzen hegyére jutunk fel kabinos felvonóval. Majd 2000 méteres magasságból élvezhetjük a kilátást. Ezt követően Karintia második legnagyobb tavához, a vadregényes Millstatti-tóhoz utazunk, majd délután kirándulunk a Malta-völgyben, mely Ausztria egyik legszebb alpesi völgye. Az út végén található a 200 méter magas Kölnbrein duzzasztógát, a modern technika csodája. A gát mögött a mesterséges tó tengerszint feletti magassága közel 2000 méter, körülötte pedig 3000 méteres hegycsúcsok magasodnak. Lehetőség sétára a gáton, illetve a látogatói központban lévő kiállítás megtekintésére. Délután hazaindulás, érkezés a késő esti órákban.
 

Részletek és árak

Időpont: 2024. május 24-26.    3 nap/2 éj
Találkozó: 4:45-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 5:00-kor a váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Elhelyezés: 3*-os hotel 
Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő/2 éj
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Minimum létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 115.000 Ft/fő
Előleg: 46.000 Ft/fő   
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az IFA-t és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, az ajánlott utasbiztosítást (1620 Ft/fő) és a belépőjegyek árát: Karintia-kártya felnőtt: 58 Eur/fő, gyerek: 31 Eur/fő (2009-2017 között született), hajókirándulás: kb. 10 Eur/fő.
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk. A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Karintia tóvidékein Karintia tóvidékein Karintia tóvidékein Karintia tóvidékein Karintia tóvidékein