Élménytúra Etyeken

Korda Filmpark - Bajnai-Metternich kastély - Borkóstoló

1 nap

Időpont:

2024. április 20.  (szombat)

Program

Találkozó reggel 7:00-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel Etyekre. Felkeressük a Korda Filmpark Látogatóközpontot, ahol megtudhatjuk, hogy hogyan készül el egy nemzetközi filmes szuperprodukció, valamint betekinthetünk a nemzetközi filmipar rejtelmeibe. A 2-2,5 órás vezetett élménytúra során megismerhetjük a filmkészítés legfontosabb állomásait az életnagyságú díszletvárosban. Interaktív élménytúra keretén belül megmutatják, hogy a képernyőre kerülő filmeket milyen munka előzi meg. Programunk után a Bajnai Sándor - Metternich kastélyt látogatjuk meg. Mai formájában egy klasszicista épület, ám a kutatások során bizonyossá vált, hogy több építési periódusa volt. A mai épület helyén már a 15. század végén, a 16. század elején egy nemesi udvarház állt. A bajnai birtokot 1696-ban vásárolta meg Sándor Menyhért, aki kastélyt építtetett a birtokra, de az örökösök többször átépítették. Az átalakítás és bővítés terveit Hild József építész készítette. Egy klasszicista stílusú, főszárnyán téglalap alaprajzú, egyemeletes, mellékszárnyain földszintes épületet tervezett. A II. világháború a kastély teljes lepusztulását hozta. Először tábori kórház lett belőle, majd szükséglakások kaptak helyet falai között. A szocializmusban a helyi termelőszövetkezet irodája volt itt, később pedig gépállomás.  2018 és 2021 között megkezdődtek a felújítási munkák, aminek köszönhető a ma látható klasszicista remekmű. A nap zárásaként visszautazunk Etyekre, ahol az etyeki szőlőbirtokon, az Esterházy kúria pincészetében három tételes borkóstolóval, pogácsa és szóda kíséretével zárjuk a napot. Vácra érkezés az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2024. április 20. (szombat)    1 nap
Találkozó: 7:00-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 7:15-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 12.000 Ft/fő 
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget és az idegenvezető díját.
Nem tartalmazza a fakultatív útelmondási biztosítást (kb. 5%), és a belépőjegyek árát: felnőtt: 13.000 Ft/fő, nyugdíjas: 9.900 Ft/fő 70 év felett: 8.900 Ft/fő. 
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
 
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
 
 
 
 

 


Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Élménytúra Etyeken Élménytúra Etyeken Élménytúra Etyeken Élménytúra Etyeken Élménytúra Etyeken Élménytúra Etyeken Élménytúra Etyeken Élménytúra Etyeken