Füzérradványi Károlyi-kastély és a vizsolyi Mézmúzeum

1 nap

Időpontok:

2022. május 21. (szombat)

Program

Találkozó reggel 6:30-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel Füzérradványba a nemrégiben átadott és felújított Károlyi-kastélyba. Az épület tereinek többsége archív fotók alapján, de modern, interaktív eszközökkel is kiegészítve kiállítótérként újult meg. Helyi vezető kalauzolásában megismerhetjük a Károlyi család és a kastélytörténet legendáit, valamint az épület elegáns tereit, egykori berendezését, lakóinak és vendégeinek életét. Sok egykori játékot és különféle társasjátékokat mi magunk is kipróbálhatunk. Majd egyénileg felfedezhetjük a kastélyt övező különleges klímájú és hangulatú történeti kertet, ami a patakokon átívelő hidakkal, halastóval, platánjaival, terebélyes hársfáival, több törzsű tulipánfájával, piramistölgyeivel ejti ámulatba a sétálókat. Igazi kuriózumnak számít a park dísze és híressége, az 1721-ben ültetett juharlevelű platán.
Majd buszra szállunk és ellátogatunk a vizsolyi Mézes Gergő Méhészetbe és Mézmúzeumba, ahol testközelből betekintést nyerhetünk ebbe az utánozhatatlan miliőbe. Vendéglátóink finom bográcsgulyással és ínycsiklandó meggyes pitével várják a csoportot. Miután késői ebédünket elfogyasztottuk, megismerkedünk a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, illetve megkóstolhatjuk a helyben termelt mézeket. Továbbá aki szeretne a finomabbnál finomabb mézkészítményekből haza is vinni, a múzeumban lehetőségünk lesz vásárolni igazi különlegességeket, gyógyhatású mézeket és egyéb méhészeti termékeket (úgy, mint virágpor, propolisz, méhpempő). Az itt kínált termékek valóban a minőséget képviselik, ugyanis 2016-ban elnyerték az Év Kiváló Méhészete Díjat, mely igazán nagy elismerést jelent a szakmában. Hazaindulás a délutáni órákban, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpontok: 2022. március 26. (megtelt)  és   2022. május 21.  (szombat)     1 nap
Találkozó: 6:30-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/érkezés: 6:45-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Fakultatív ebéd: 2500 Ft/fő (bográcsgulyás + meggyes pite)
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 14.500 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a csoportvezető és az idegenvezetés díjait. Nem tartalmazza a belépőjegyek (kb. 4000/2500 Ft/fő) és az étkezés díját (2500 Ft/fő).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk. A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány!

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Füzérradványi Károlyi-kastély és a vizsolyi Mézmúzeum Füzérradványi Károlyi-kastély és a vizsolyi Mézmúzeum Füzérradványi Károlyi-kastély és a vizsolyi Mézmúzeum Füzérradványi Károlyi-kastély és a vizsolyi Mézmúzeum Füzérradványi Károlyi-kastély és a vizsolyi Mézmúzeum