Lengyel zarándoklat - Lelki vezető kíséretében

Szent II. János Pál pápa nyomában - „ Az igazság szabaddá tesz titeket”

3 nap/2 éjszaka

Időpont:

2020. szeptember 14-16.

Program

1. nap: Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:00-kor. Rövid technikai pihenőkkel utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Elsőként Wadowicét keressük fel. Itt született 100 évvel ezelőtt Karol Wojtyla, Szent II. János Pál pápa. Megtekintjük szülőházát, múzeumát és a bazilikát. Szabadidőben megkóstoljuk a híres pápai krémest. Következő állomásunk Kalwaria Zebrzydowska a ferences szerzetesek által őrzött híres zarándokhely. Az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Czestochowa után a legnépszerűbb lengyel zarándokhely. Híres a jeruzsálemi kálvária mintájára épült, 40 kápolnából álló keresztút. Idegenvezető kíséretében megtekintjük az épületegyüttest, múzeumot és keresztutat. Részt veszünk a szentmisén. Szállás elfoglalása Kalwaria Zebrzydowskán egy zarándokházban (1 éj), vacsora. 
 
2. nap: Reggeli után Czestochowába utazunk, a magyar pálosok által alapított kegyhelyre „Lengyelország lelki központjába”. Karol Wojtyla sokszor imádkozott a Fekete Madonna kegykép előtt. Megtekintjük a „Fényes hegynek” nevezett kolostoregyüttesben a kegykápolnát, a bazilikát, a múzeumot, és a keresztutat.  Szentmise. Este lehetőség nyílik részt venni az Apelen (lengyel nemzeti esti ima), amely után kürtszó kíséretében zárják le a kegyképet. Szállás Czestochowában, zarándokházban (1 éj), vacsora.
 
3. nap: Reggeli után hazaindulunk, útközben megállunk Krakkóban. Zarándoklatunkat az Isteni Irgalmasság Bazilikában folytatjuk. Az Isteni Irgalmasság tiszteletét Szent II. János Pál pápa rendelte el 2000-ben. Megtekintjük a kolostort, Szent Fausztina nővér sírját, és a bazilikát. Az altemplom Szentek Közössége magyar kápolnában szentmisén veszünk részt. Zarándoklatunk utolsó állomása a közelben található újonnan épült Szent II. János Pál- bazilika, ahol az Ereklyék templomának oltárán Szent II. János Pál pápa vérereklyéje található egy ampullában. Rövid szabadidő után haza indulunk. Vácra érkezés a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2020. szeptember 14-16.     3 nap/2 éj
Találkozó: 5:45 óra Vác, Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:00 óra, Vác, Művelődési Ház elől / elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: Zarándokházakban (2-3 ágyas füdőszobás szobákban)
                    1. éj: Kalwaria Zebrzydowska, 2. éj: Czestochowa
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 46.900 Ft/fő
Előleg: 18.000 Ft/fő
 
Hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt!
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a szállást félpanzióval, az IFA-t, és az idegenvezető díját. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (1200 Ft/fő), a belépőjegyeket: kb. 45-50 PLN/fő. 
Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Lengyel zarándoklat - Lelki vezető kíséretében Lengyel zarándoklat - Lelki vezető kíséretében Lengyel zarándoklat - Lelki vezető kíséretében Lengyel zarándoklat - Lelki vezető kíséretében Lengyel zarándoklat - Lelki vezető kíséretében Lengyel zarándoklat - Lelki vezető kíséretében