Zarándoklat Lengyelországba - Lelki vezető kíséretében

Lelki vezető: Galambossy Endre plébános Úr

4 nap/3 éjszaka

Időpont:

2023. június 05-08.

Program

1.nap: Indulás kora reggeli órákban, utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Kora délután megérkezünk a magyar pálosok által alapított Czestochowába, „Lengyelország lelki központjába”. Helyi vezető kíséretében megtekintjük a „Fényes hegynek” nevezett kolostoregyüttesben a kegykápolnát, a bazilikát, a múzeumot és a keresztutat. Szentmise. Este lehetőség nyílik részt venni az Apelen (lengyel nemzeti esti ima), amely után kürtszó kíséretében lezárják a kegyképet. Szállás Czestechowában zarándokházban (1 éj). Vacsora.
 
2.nap: Kora reggeli órákban részt vehetünk (fakultatív) a képfelnyitás eseményén. Ezt követően elfogyasztjuk reggelinket, majd rövid szabadidőben vásárlási lehetőség a helyi kegytárgy üzletekben. Délelőtt elhagyjuk a várost és Wadowicébe utazunk II. Szent János Pál szülővárosába. Felkeressük a szülőházát, múzeumát és a bazilikát. Rövid szabadidőnkben megkóstolhatjuk a híres „pápai krémest”. Továbbutazunk Krakkó közeli szállásunkra, esti órákban szobák elfoglalása, vacsora (2 éj). 
 
3.nap: Reggeli után Európa legszebb városában Krakkóban töltjük a napot. Délelőtt a Wáwel dombon megtekintjük a királyi palotát a lengyel királyok egykori lakhelyét és a székesegyházat, ahol lengyel uralkodók, valamint a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Programunkat a város többi nevezetességének felkeresésével folytatjuk: Posztócsarnok, Mária templom, Barbakán, Flórián kapu, Jagello egyetem stb. Szabadidő (étkezési lehetőség). Zarándoklatunk következő állomása az Isteni Irgalmasság Bazilika felkeresése. Az Isteni Irgalmasság tiszteletét II. Szent János Pál pápa rendelte el 2000-ben. Megtekintjük a kolostort, szent Fausztina nővér sírját és a bazilikát. Az altemplom Szentek Közössége magyar kápolnában szentmisén veszünk részt. Este visszaérkezés szálláshelyünkre, vacsora.
 
4.nap: Reggeli után elhagyjuk szállásunkat. Utazásunk következő állomása Zakopane, Lengyelország téli fővárosa. Városismertető után szabadidőben ebédelési és vásárlási lehetőség kínálkozik. Buszra szállva beiktatunk még egy rövid megállót a Fatimai templomnál. Egy közös imával búcsúzunk Lengyelországtól. Hazaérkezés a késő esti órákban Vácra.
 

Részletek és árak

Időpont: 2023. június 05-08.   4 nap/ 3 éj
Találkozó: vácról 6:00, Művelődési ház előtt
Indulás/Érkezés: váci indulás 6:15, Művelődési ház elől
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 1 éj zarándokházban, 2 éj 3*-os hotelben
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora) 
Min. létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 118.000 Ft/fő
Előleg: 47.000 Ft/fő
 
Hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt!
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást félpanziós ellátással, a csoportvezető és az idegenvezetés költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, az ajánlott utasbiztosítást (2000 Ft),
a belépők és a VOX készülék árát: felnőtt kb. 100 PLN/fő, nyugdíjas: kb. 70 PLN/fő.
 
Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Zarándoklat Lengyelországba - Lelki vezető kíséretében Zarándoklat Lengyelországba - Lelki vezető kíséretében Zarándoklat Lengyelországba - Lelki vezető kíséretében Zarándoklat Lengyelországba - Lelki vezető kíséretében Zarándoklat Lengyelországba - Lelki vezető kíséretében Zarándoklat Lengyelországba - Lelki vezető kíséretében