Mohácsi Busójárás

Harkányi fürdőzéssel

2 nap/1 éj

Időpont:

2022. március 1-2. (kedd-szerda)

Program

1. nap: Találkozó reggel 8:00-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel Mohácsra. Helyi idegenvezető kíséretében megismerkedünk a várossal, valamint a 2012 óta Hungarikumnak számító busójárás történetével. A farsangi eseményen több program közül lehet választani (táncházak, kiállítások, bálok, felvonulások, busóbemutatók stb.). A mohácsi busójárás leglátványosabb eseménye a hagyományos öltözékben, fűzfából faragott maszkokban, kifordított birkabőr öltözékben a több száz busó felvonulása. Keddi napon a farsang zárásaként a főtéren máglyára helyezett koporsó elégetésével, körültáncolásával búcsúznak a téltől, köszöntik a tavaszt. Szabadidőben lehetőség nyílik számos gasztronómiai különlegesség megkóstolására. A program befejeztével buszra ülünk és továbbutazunk szálláshelyünkre, Harkányba. 
2. nap: Tartalmas reggelink elfogyasztása után felkeressük a Harkányi Gyógyfürdőt, amely Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye. A gyógyvíz egy véletlen során 1823-ban került felfedezésre. A kénes gyógyvíz 50-70 méteres mélységből, egy úgynevezett karsztos mészkőrögből tör fel, átlagosan 62,5 C hőmérséklettel. A víz rendkívüli gyógyerejét a karbon-szulfid ásványi-anyag adja, amely a gyógyvízben oldott állapotban van jelen. A bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktív a szervezetbe jutása, felszívódása 150-szeres egyéb kénvegyületekkel összehasonlítva. Ezt a vegyületet a világon először itt fedezték fel az 1860-as években. A harkányi gyógyvizet közel 200 éve sikeresen alkalmazzák pl. mozgásszervi megbetegedések, nőgyógyászati illetve bőrproblémák gyógyításra, rehabilitációra és egészségmegőrzésre. Hasonló összetételű és hatású gyógyvíz a világon még két helyen található, közülük Európához a Holt-tenger van a legközelebb. Feltöltődve buszra szállunk, hazaindulás a délutáni órákban, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2022. március 1-2. (kedd-szerda)     2 nap/1 éj
Találkozó: 8:00-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/érkezés: 8:15-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 3* hotelben Harkányban, 2 ágyas szobákban
Ellátás: büfé reggeli 
Min.létszám: 30 fő
 
 
Részvételi díj: 26.900 Ft/fő    Előleg: 10.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a szállást megadott ellátással és az idegenvezetés díjait.
Nem tartalmazza a fürdő belépőjegyet (kb. 3950/3000 Ft/fő).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk. A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány illetve Védettségi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Mohácsi Busójárás Mohácsi Busójárás Mohácsi Busójárás