Szentföldi zarándoklat

6 nap / 5 éjszaka

Időpont:

2019. november 15-20.

Program

1.nap: Indulás Budapestről, Liszt Ferenc reptérről. Érkezés a Ben Gurion repülőtérre, ahol idegenvezető várja a csoportot. Busszal utazás Jaffóba, a négyezer éves kikötőhöz, rövid séta (Szent Péter templom, Simon tímár háza…). Délután rövid buszos városnézés a multikultúrális Tel Avivban. Esti órákban érkezés Galileaba a szálláshelyünkre, vacsora. 
 
2.nap: Reggeli után továbbutazunk a Genezáreti-tóhoz, ahol több helyszín köthető Jézus tanításaihoz, híveihez. Meglátogatjuk a 8 Boldogság hegyét, Tabghat, a kenyér- és halszaporítás csodájának helyét, Capernaum falut, ahol Jézus lakott (Szent Péter anyósának a házában). 
Délután Kánába utazunk, Jézus első csodájának a helyszínére, ahol egy esküvőn a vizet borrá változtatta. Kána után Názáretbe utazunk, ahol meglátogatjuk az Angyali üdvözlet bazilikát és Szent József házát. Majd szállás és vacsora Názáret közeli szállodában.
 
3.nap: Reggeli után felmegyünk a Tábor-hegyre, Jézus megdicsőülésének, átváltozásának helyszínére (Transzfiguráció). Utána a Jordán-folyó völgyében utazunk a keresztelkedés helyére, a folyó partjára, Quaser El Yahudba. Délután a legősibb város, Jerikó vár ránk. Megnézzük Zakariás platánfáját és a Karantal-hegyet, ahol az ördög megkísértette Jézust. Innen Betlehembe utazunk, szállás elfoglalása, vacsora. 
 
4.nap: Reggelink után a Születés templomát látogatjuk meg először, amelyik a Világ legrégebbi, megszakítás nélkül működő temploma. A megható és felemelő helyszín után egy szintén különleges helyre utazunk, a Világ legmélyebb pontján (420 m tengerszint alatt) lévő tóhoz, a Holt-tengerhez, mely sótartalmát tekintve is világelső. Kipróbálhatjuk gyógyhatású iszapját, vizét és megtapasztalhatjuk a semmihez sem hasonló lebegés érzését a sós vízben. Este visszautazunk szállásunkra Betlehembe, vacsora. 
 
5.nap: Reggeli után egész napunkat Jeruzsálemben, a Szent városban töltjük. A jeles város megismerését az Olajfák hegyén kezdjük. Innen pompás kilátás nyílik az óvárosra és beazonosíthatunk több jelentős Bibliai helyet, helyszínt. Ellátogatunk a Miatyánk-templomhoz, a Nemzetek-templomához és elmerenghetünk a mennybemenetel helyén a Gecsemáné-kertben. Miután megismerhettük Jeruzsálem látképét felülről, személyesen is láthatjuk, érinthetjük, érezhetjük a Bibliai helyeket. Jeruzsálem fallal körülvett óvárosába látogatunk. Végigsétálunk a Keresztúton, a Via Dolorosán, annak végén meglátogatjuk Jézus egykori sírját a Szent Sír-templomban. Barangolunk a Bibliai időkben is bazárként működő keleti bazárban, ahol a színek, illatok és az emberforgatag magával ragadó. Délután megnézzük, megérinthetjük a Siratófalat, amit minden vallási felekezet szent helyként tisztel. Utána a Sion-hegyen az Utolsó vacsora-termét, Dávid-király sírját és a Mária elszenderülésének helyén épült templomot látogatjuk meg. Este elfoglaljuk szállásunkat Jeruzsálemben, vacsora.
 
6.nap: Reggelit követően a Pásztorok mezejét látogatjuk meg Betlehemben. Utána Jeruzsálembe utazunk, ahol néhány világi helyszínt is megnézünk. Az izraeli parlamentet, a Knesztet, az ott lévő Menorát, az Izrael Múzeumot, ahol a Holt-tengeri tekercseket őrzik és láthatjuk Jeruzsálem városának modelljét, ami Jézus idejében ábrázolja a várost. 
A múzeumlátogatás után, utunk zárásaként Tel Aviv reptere felé vesszük az irányt, ahonnan 16:30-kor szállunk fel és repülünk haza.  Érkezés Budapestre az esti órákba

Részletek és árak

Időpont: 2019. november 15-20.   6 nap/5 éjszaka
Tervezett menetrend: Budapest – Tel Aviv /10:50 – 15:00/
                                          Tel Aviv – Budapest  /16:30 – 19:00/
Találkozó: Budapest, Liszt Ferenc reptéren B terminál, 3 órával indulás előtt!!
Utazás: az El Al légitársasásg menetrendszerinti repülőjáratával
Helyi kirándulások: autóbusszal
Szállás: 3* szállodákban: 1 éj Galileaban, 1 éj Nazaret közelében, 2 éj Betlehemben, 1 éj Jeruzsálemben 
Ellátás: félpanzió
Min.létszám: 20 fő
 
 
Részvételi díj: 290.000 Ft/fő + repülőtéri illeték
Előleg: 116.000Ft/fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, a helyi buszos kirándulásokat, a szállást félpanzióval, a magyar nyelvű csoportkísérő díját, és a programban szereplő helyszínekre az összes belépőjegyet.
Nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket (34.500 Ft/fő), a kötelező kombinált utasbiztosítást (önrész nélküli útlemondási bizt. + BBP): 13.600 Ft/fő  és a kötelező borravalót (30-35 USD/fő).
Poggyászinformáció: max 20 kg/fő feladható poggyász és max. 8 kg/fő kézi poggyász (56x45x25). 
 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat Szentföldi zarándoklat