A Tátra mesebeli jégtemploma és Besztercebánya

1 nap

Időpontok:

2024. február 17.  (szombat) Betelt! - Jelentkezés várólistára

2024. február 10.  (szombat) Betelt! - Jelentkezés várólistára

Program

Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel Szlovákiába a Magas-Tátra egyik ékességéhez, az Ótátrafüred feletti Tarajkán található jégtemplomhoz. A templom minden évben más tematika szerint épül fel, más inspirálja az alkotókat. Az idei szezonban II. Erzsébet angol uralkodó 15 évvel ezelőtti látogatásának emlékére a londoni Westminster apátságot, London egyik legjelentősebb építészeti és történelmi műemlékét építették meg jégből. A különleges látványosság egy 25 méter átmérőjű kupolában van elhelyezve. A templom építéséhez 1800 jégtömböt és 225 tonna jeget használtak fel, amelyet Lengyelországból szállították a helyszínre. A jégtemplomon belül -10°C a hőmérséklet, így érdemes meleg ruházattal készülni. Az attrakció egészen április közepéig várja az odalátogatókat, így nem kell aggódnunk, hogy elolvadnak a jégtömbök és a havas táj látványát is élvezhetjük még. 
Ezután tovább utazunk az Alacsony-Tátra lábánál fekvő Besztercebányára (Banská Bystrica), a gazdag bányavárosba. Gyönyörűen felújított főterének északi részéhez kapcsolódik a Várnegyed, melynek kiemelkedő látnivalója a gótikus Mária-templom. Sétálunk a fő utcájában és felkeressük történelmi emlékeit (Alsó utca, Bethlen ház, Thurzó ház, Mátyás ház stb.) Rövid szabadidő után haza indulunk. Hazautazás, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2024. február 10. és  17.  (szombat) 1 nap
Találkozó: 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/érkezés: 6:00-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs 
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 16.500 Ft/fő 
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást és az idegenvezetés és a csoportkísérő díjait.
Nem tartalmazza a fakultatív sztornóbiztosítást (kb. 5 %), az ajánlott utasbiztosítást (500 Ft/fő) és a siklóvasút árát (kb. 20 Eur/fő).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány!

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
A Tátra mesebeli jégtemploma és Besztercebánya A Tátra mesebeli jégtemploma és Besztercebánya A Tátra mesebeli jégtemploma és Besztercebánya A Tátra mesebeli jégtemploma és Besztercebánya A Tátra mesebeli jégtemploma és Besztercebánya A Tátra mesebeli jégtemploma és Besztercebánya