Vasi-Hegyhát kincsei

1 nap

Időpont:

2023. április 22.  (szombat) 

Program

Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:00-kor. Utazás Vasvárra. 
Látogatás a Békeházba, ami Vasvár egyik emblematikus épülete közé tartozik, ezen a helyen köttetett a török elleni háborút lezáró vasvári béke. A hely, történelmi jelentősége mellett, a Vas megyei Képzőművészeti Gyűjteménynek is helyet ad. A vasvári múzeum és a Domonkos kolostor megtekintésével betekintést kapunk Vasvár múltjáról. Fábián Tamás Ásványmúzeuma és Emlékkiállítása 500 ásványt, képeslapgyűjteményt és sok egyéb múltat idéző emléket állít a látogatók elé. Egy szép erdei sétányon érkezünk a híres szentkúti búcsújáró helyhez. Lehetőség lesz megtekinteni az 1900-ban épült kápolnát és a több csodás gyógyulás révén ismertté vált Szentkút forrást. 
Felkeressük a Vasvári sánc és Vaskapu történelmi emlékművet. A 12. századig a magyar határvédelmet biztosította, később a nyugati határ mentén épült kővárak idején már elvesztette jelentőségét. Programunk következő állomása Olaszfa. A falu 42 házát olaszok lakják. A kis zsákfalu magyar Toszkána néven ismert. Bemutatásra kerül Sebastian Kneipp módszere, ahol kipróbálhatjuk a vizes kezeléseket. A helyi kézműves termékekből összeállított hidegtálas kóstolóval és a gyógynövénykert növényiből készített szörp megkóstolásával zárjuk a napunkat. Késő délután hazaindulás, érkezés Vácra az esti órákban. 

Részletek és árak

Időpont: 2023. április 22. (szombat) 1 nap
Találkozó: 5:45-kor, váci Művelődési Ház előtt
Indulás/érkezés: 6:00-kor, váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Minimum létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 15.600 Ft/fő 
 
A részvételi díj tartalmazza a csoportkísérő, az idegenvezetés díját és az útiköltséget.
Nem tartalmazza a belépődíjakat és a hidegtálas kóstolót (kb. 6.400 Ft/fő).
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Vasi-Hegyhát kincsei Vasi-Hegyhát kincsei Vasi-Hegyhát kincsei Vasi-Hegyhát kincsei Vasi-Hegyhát kincsei Vasi-Hegyhát kincsei