Adventi hangulat Rómában

6 nap / 5 éjszaka

Időpont:

2023. november 30 - december 05.

Program

1. nap: Találkozó 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:00-kor. Egész napos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, többszöri pihenővel. Érkezés Bologna városába, szállás elfoglalása (1 éj), vacsora a szálláson. 
 
2. nap: A szállodában elfogyasztott reggeli után Bologna városnézésre kerül sor. A hangulatos város különleges nevezetességekkel szolgál, mint például: Piazza Maggiore, Basilica di San Petronio, Neptun szökőkútja, Asinelli és Garisenda tornyok, San Stefano bazilika. A városnézés után buszra szállunk és elindulunk Lazio tartomány fővárosába, Rómába. Szállás elfoglalása (3 éj), vacsora a szálláson. 
 
3. nap: Reggeli után látogatást teszünk Vatikánba, ami a világ legkisebb állama. Lehetőség a Vatikáni Múzeum számtalan művészeti kincsének és a monumentális Szent Péter Bazilikának a megtekintésére, részletes tárlatvezetéssel. A nap további részében ízelítőt kapunk Róma látványosságaiból: Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található és a Pantheon (Raffaello sírja). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban, vacsora. 
 
4. nap: Az igazi olaszos reggeli után Róma bebarangolása következik. A nap folyamán gazdag programban lesz részünk, amiből nem maradhat ki a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcaccia, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja. Utolsó állomásunk Róma jelképe, a Colosseum, melyet kívülről megtekintünk, majd levezetésként szabadprogram, vásárlási lehetőséggel az ünnepi forgatagban. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora.
 
5. nap: Reggeli után megkezdjük utazásunkat észak felé. Úti célunk Umbria tartomány festői városa, a tufasziklára épült Orvieto. Séta a varázslatos középkori óvárosban, a hangulatos kis utcákon. Megtekintjük az Itália csodájának nevezett Dómot. Olyan, mintha a belsőépítészetét kívülre helyezték volna. Homlokzatát ólomüvegekkel és élénk színű mozaikokkal borították. A város egyik fő látnivalója a Torre del Moro, amely egy 40 méter magas torony. A 13. század végén épült azzal a céllal, hogy figyelemmel kísérje a lehetséges behatolókat. A folytatásban továbbutazunk a Treviso környéki szálláshelyre (1 éj), vacsora. 
 
6. nap: Utolsó közösen elfogyasztott reggelink után elbúcsúzunk Olaszországtól. Szlovénia irányába indulunk vissza, ahol útba ejtjük Ljubljana városát. Rövid városnézés: Szent Miklós székesegyház, hármashíd, ljubljanai vár és az óváros, amely kacskaringós macskaköves utcákból áll. A városnegyed éke a Robba-kút, amely Ljubljana fontos szimbóluma. Számos középkori épület, hangulatos kávézók és éttermek ölelik körbe az óvárosi részt. Utunkat folytatjuk, visszaérkezés Vácra a késő esti órákban. 

Részletek és árak

Időpont: 2023. november 30 - december 5. 6 nap/5 éj
Találkozó: 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:00-kor a váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 3*- 4*-os hotelekben, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Minimum létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 220.000 Ft/fő

Előleg: 88.000 Ft/fő

Hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt!

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást félpanzióval, IFA-t, és az idegenvezetés költségét.
A részvételi díj nem tartalmazza: a fakultatív útlemondási biztosítást, az ajánlott utasbiztosítást (3000 Ft/fő), a VOX készülék árát (3500 Ft/fő)
és a belépőjegyek árát (teljesárú: 75 Eur/fő, diák: 65 Eur/fő). 
 
Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1 db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Adventi hangulat Rómában Adventi hangulat Rómában Adventi hangulat Rómában Adventi hangulat Rómában Adventi hangulat Rómában Adventi hangulat Rómában Adventi hangulat Rómában