Adventi kiruccanás Bécsbe

Látogatás az Operaházban és a Hundertwasser-háznál

1 nap

Időpont:

2023. december 16.  (szombat)

Program

Találkozó reggel 6:15-kor a Váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:30-kor. Utazás rövid pihenőkkel Ausztriába. Első állomásként kívülről megtekintjük a Hundertwasser-ház érdekes homlokzatát. Az osztrák főváros barokk épületei közül igencsak kitűnnek az építész-filozófus Friedensreich Hundertwasser által megálmodott lakóépületek. A szokványostól eltérő homlokzat mintha hullámokat vetne, minden formát bontva, meghökkentve állítja meg az ide látogatót. Az épület Ausztria kulturális örökségének is a része lett. Következő megállónk a Bécsi Állami Operaház. Az épület 1863 és 1869 között épült. A vezetett túra során betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé. Többet megtudhatunk az Operaház történetéről és építészetéről is. Felsétálhatunk az előcsarnokból, a dísztermeken át, a nézőtérre, amit egy különleges atmoszféra leng át. Ezt követően idegenvezető kíséretében fakultatív városnéző programon lehet részt venni (Hofburg, Stephansdom, Kapucínusok, Sacher cukrászda, Parlament, Városháza) vagy szabadprogram, melynek keretében lehetőség nyílik a számtalan adventi vásár meglátogatására. Évről évre a Városháza előtt (Rathausplatz) kerül megrendezésre a leghíresebb karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt. A Városháza aulájában rendszeresen megrendezésre kerül gyerekek részére a Karácsonyi Műhely. Emellett, a felnőttek és az idősebbek szórakoztatására karácsonyi kórusénekek is felcsendülnek a Városháza épületében, amelytől még meghittebbé és szórakoztatóbbá válik a karácsonyi bevásárlás a standoknál. Az elmaradhatatlan adventi specialitások: forró sült gesztenye, sült krumpli, mézeskalács, puncs, valamint forralt bor teszik igazán teljessé a forgatagot. Hazaindulás a kora esti órákban. Késő este érkezés Vácra, a kiindulási helyre. 

Részletek és árak

Időpont: 2023. december 16. (szombat) 1 nap
Találkozó: 6:15-kor, váci Művelődési Ház előtt
Indulás/érkezés: 6:30 óra, váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 19.900 Ft/fő 
 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív sztornóbiztosítást (kb. 5 %) az ajánlott utasbiztosítást (500 Ft/fő), és a belépőjegy árát (9 Eur/fő).

Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.

A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a lemondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.


Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Adventi kiruccanás Bécsbe Adventi kiruccanás Bécsbe Adventi kiruccanás Bécsbe Adventi kiruccanás Bécsbe Adventi kiruccanás Bécsbe