Aggteleki cseppkőbarlang és Kassa

1 nap

Időpont:

2023. május 13.  (szombat)  Megtelt!

Újabb időpontban! 2023. május 6. (szombat)

Program

Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás a legrégebben kutatott Aggteleki cseppkőbarlangba (Baradla-barlang). Egy órás, vezetett túra keretében megismerkedünk a barlang kialakulásának történetével, nevének eredetével, a benne élő állataival és növényvilágával, az itt felfedezett régészeti leletekkel, a barlang vízrendszerével és klímájával.
Majd továbbutazunk Szlovákia második legnagyobb városába Kassára. A város nevezetességei történelmi városközpontban találhatóak. A település központi része az orsó alakú főtér, melyet joggal tartanak Szlovákia egyik legszebb terének. A város és a tér domináns épületei a gótikus Szent Erzsébet dóm, a 14. századból származó Orbán-torony és a Szent Mihály-kápolna. Városi sétánk kihagyhatatlan látnivalója a színház épülete egy parkkal előtte, amelyet egy éneklő szökőkút díszít. A főtér déli részén a középkori városfalakkal találkozhatunk, valamint a város jelképévé vált Maratoni futó szobrával. Látogatásunk fontos állomása a Rodostói ház a Rákóczi-emlékhely, annak a háznak az utánzata, ahol a fejedelem 1720 és 1735 között száműzetésben élt, és halt meg. Közös programunk zárásaként felkeressük a Márai múzeumot. A kiállítás Márai Sándor és Kassa, illetve családja és a polgársághoz való kötődésén keresztül mutatja be e nem mindennapi pályáját. Szabadidőben étkezési lehetőség is kínálkozik a városban.  Majd hazautazás, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2023. május 13. és május 6. (szombat)   1 nap 
Találkozó: 5:45-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:00-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 18.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást az idegenvezetés és a csoportkísérő díjait.
Nem tartalmazza a fakultatív sztornóbiztosítást és a belépőjegyek árát: 13/7 Eur, 4.000/3.000 Ft/fő.
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Aggteleki cseppkőbarlang és Kassa Aggteleki cseppkőbarlang és Kassa Aggteleki cseppkőbarlang és Kassa Aggteleki cseppkőbarlang és Kassa Aggteleki cseppkőbarlang és Kassa Aggteleki cseppkőbarlang és Kassa