Alsó-Szilézia csodái

4 nap/3 éjszaka 

Új időpont:

2023. október 12-15.   

Program

1. nap: Találkozó a váci Művelődési Ház előtt. Utazás Lengyelországba rövid pihenőkkel. Érkezés Pszczyna városába, ahol látogatást teszünk az egyedülállóan szép pszczynai kastélyba. Az épület a Sziléz régió egyik leggazdagabb családjához, a Von Pless családhoz tartozott. A véletlenek kedvező összjátékának köszönhetően a szovjet hadsereg nem rabolta ki és pusztította el a kastélyt. Jelenleg múzeumként üzemel, de gyakran forgatnak itt filmeket is. Lehetőségünk lesz tárlatvezetés keretében megcsodálni a korhű bútorokkal berendezett kastély épületét, és a gyönyörűen gondozott kertben is ejthetünk egy sétát. Továbbutazunk Alsó Szilézia központjába, Lengyelország egyik leggyönyörűbb városába, Wroclawba, avagy Boroszlóba. Szállás elfoglalása (1 éj), vacsora a szálláson. Vacsora után éjszakai hajókázásra indul a csapat. Megkerüljük a szigeteket, áthajózunk a szerelmesek hídja alatt és a szűk csatornákon, miközben gyönyörködünk a város fényeiben. 
 
2. nap: Reggeli után felfedezzük Wroclaw városát, ami Szilézia legnagyobb és leggazdagabb városa. Szokták a lengyel Vatikánnak és a szigetek városának is hívni. A városnézést az óváros szélén található Raclawickai körképpel kezdjük, amely megdöbbentő pontossággal mutatja be az itt zajlott csatát. Sétálunk egy nagyot a történelmi falak közt, miközben törpéket ábrázoló mini szobrokra vadászunk, amik a város szimbólumai. Megtekintjük a lengyel Vatikánnak becézett negyedet is, betérünk az emeletes templomba, átsétálunk a szerelmesek hídján. A városnézés után szabad program lesz a főtéren, érdemes az időt önálló törpevadászatra használni. Később buszra szállunk, hogy Wroclaw rekreációs negyedébe látogassunk. Itt a festői szépségű japánkertben időzünk egy kicsit. Érkezés Ksiaz településére, szállás elfoglalása (2 éj), vacsora. 
 
3. nap: Jóízűen elfogyasztott reggelink után Ksiaz várával kezdünk, amely egy igazi mesebeli vár, több mint 300 szobája, varázslatos kertjei és elképesztő építészeti megoldásai mind Von Hochberg von Pleß hercegének fejéből pattantak ki. Itt tartották a kor legfényesebb báljait, nem csoda, hogy az épület bájának Hitler sem tudott ellenállni, így a vár alatt is van egy látogatható bunkerrendszer. Utunk következő állomása Szklarska Poremba vezet. Szklarska Poremba nemcsak egy kultikus üdülőhely hangulatos utcácskákkal, hanem a lengyel üveg- és kristálykohászat fellegvára. A Julia üvegfúvó manufaktúrát látogatjuk meg, ahol megleshetjük az ősi üvegfúvás mestereit munka közben. A folytatásban ismét buszra szállunk és Karpacz települése felé vesszük az irányt. Alsó-Szilézia festői települései közt talán a legcsodálatosabb Karpacz, mely síparadicsom és túraközpont is. Mi egy csodás panorámával rendelkező viking templomot fogunk felkeresni, melyet a helyi protestáns közösségnek adott ajándékban a porosz császár. Esti órákban visszaérkezés a szállásra, vacsora. 
 
4. nap: Utolsó reggelink elfogyasztása után elindulunk Budapest felé, de mielőtt elhagyjuk Alsó-Sziléziát, mindenképpen meg kell látogatnunk a Swidnicai béketemplomot, amelyet a szigorú vallási törvények miatt csak kevésbé tartós alapanyagokból (fából, agyagból) és torony nélkül építhettek a protestánsok. De a szabályok adta keretek közt olyan csodát hoztak létre, amiben egyszerre akár 5000 ember is elfér. Levezetés gyanánt ellátogatunk a Zywiec Hercegi Sörfőzdébe. Ez a hely igazi időutazásra hív, miközben bemutatja a sör történetét, a régió fejlődését és betekintést nyújt Lengyelország történelme mellett a sörfőzés technológiáiba is. Egy kis kóstolóval zárjuk a látogatást. Érkezés Vácra a késő esti órákban. 

Részletek és Árak

Időpont: 2023. október 12-15. 4 nap/3 éjszaka
Találkozó: 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:00-kor a váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Elhelyezés: 3*-os hotelekben, 1 éjszaka Wroclawban, 2 éjszaka Walbrzych környékén
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Minimum létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 125.000 Ft/fő 
Előleg: 50.000 Ft/fő      
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást, az ajánlott utasbiztosítást (2000 Ft/fő), a belépőjegyek, foglalási díjak és a hajójegy árát (kb. 430 pln/fő).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
 
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Alsó-Szilézia csodái Alsó-Szilézia csodái Alsó-Szilézia csodái Alsó-Szilézia csodái Alsó-Szilézia csodái Alsó-Szilézia csodái Alsó-Szilézia csodái Alsó-Szilézia csodái Alsó-Szilézia csodái