Balaton-felvidéki ízelítő

Szigligeti vár, Tapolcai-tavasbarlang, Balatonfüred

1 nap

Időpont:

2021. július 31.  szombat

Program

Találkozó reggel 6:15-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel a Balaton-felvidék leglátványosabb várához, a Szigligeti várhoz, ahol felfedezhetjük és bebarangolhatjuk látványos kiállításait, gyönyörködhetünk a lélegzetelállító balatoni panorámában. A vár tövében, a templom mellett található Várkávézó híres fagylalt különlegességeit is megkóstolhatjuk: kéksajtos, tökmag, homoktövis... fagyit. Következő állomásunk egy Magyarországon egyedülálló barlang Tapolcán, amit csónakban ülve fedezhetünk fel. A tavasbarlangnál új fogadóépület várja az érdeklődőket, interaktív kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 termen át, helyi szakvezető segítségével élvezetes módon fedezhetjük fel a barlangok izgalmas, rejtélyes világát. (A barlangban télen-nyáron kb. 18 Celsius fok van.) Továbbutazunk Balatonfüredre, ahol idegenvezető kíséretében városnéző sétát teszünk. Majd szabadidő keretében fedezhetjük fel a várost illetve kikötőjét: sétálhatunk a hangulatos Tagore parti sétányon és gyógyparkjában, ahol megtekinthető a híres savanyúvíz forrás, a Kossuth forrás. Ezen kívül lehetőség van kisvonatozásra, a város történelmi hangulatú utcáin. Meglátogathatjuk leghíresebb írónk Jókai Mór és felesége villáját, ahol egykor Az arany ember című műve született, megcsodálhatjuk kikötőjében a vitorlásokat, vagy elsétálhatunk megnézni a 195 éves híres Anna bálok helyszínéül szolgáló kastélyszállót. Hazautazás a késő délutáni órákban, érkezés Vácra esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2021. július 31.  (szombat)     1 nap
Találkozó: 6:15-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:30-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 11.500 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a csoportkísérő és az idegenvezetés árát.
Nem tartalmazza a belépő díjakat: felnőtt kb. 3500 Ft/fő, nyugdíjas kb. 3200 Ft/fő.
 A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a kedvezményes belépésre jogosító igazolvány,  valamint arcmaszk!
 
 

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány illetve Védettségi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Balaton-felvidéki ízelítő Balaton-felvidéki ízelítő Balaton-felvidéki ízelítő Balaton-felvidéki ízelítő Balaton-felvidéki ízelítő Balaton-felvidéki ízelítő