Történelmi emlékekben gazdag Baranya

Gemenci erdő - Mohács - Pécs - Abaliget - Orfű - Szigetvár - Siklós - Villány

2 nap/1 éjszaka

Időpont:

2021. szeptember 11-12.

Program

1. nap: Találkozó Vácon a Művelődési Ház előtt 6:15-kor, indulás 6:30-kor. Utazás rövid pihenővel a Gemenci erdőbe. Kisvasúttal látogatást teszünk a természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri rengetegben. Ezután felkeressük az 1526-ban vívott mohácsi csata helyszínét, a Nemzeti Emlékhelyet. Délután érkezünk meg Pécsre, ahol csodás kilátásban lehet rögtön részünk Magyarország legmagasabb épületéről, a tévétoronyról. A közel 200 méteres magasságú toronyban kávézó is található. Este séta az óvárosban (Barbakán, lakatfal, dzsámi, Király utca, Zsolnay-kút stb.) majd vacsora a belvárosi szállásunkon.
 
2. nap: Reggeli után irány a várostól néhány kilométerre fekvő Abaliget és Orfű. Előbbi a Mecsek leghosszabb barlangjáról ismert, utóbbi pedig a szép fekvésű taváról. Mindkettőt felkeressük a nap során. Szigetvár a következő helyszínünk, ahol a szépen felújított várban idézzük vissza Zrínyi hősiességét. Délután elutazunk a Villányi-hegység ölelésében fekvő Siklósra, ahol bejárjuk az ország egyik legépebb állapotban megmaradt várkastélyát. Kirándulásunk utolsó helyszíne Villány lesz, itt a szőlőhegyeiről ismert vidék ízletes borait kóstolhatjuk meg. Kora este hazaindulás, érkezés Vácra a késő esti órákban. 

Részletek és árak

Időpont: 2021. szeptember 11-12.     2 nap / 1 éj
Találkozó: 6:15-kor Vác, Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:30-kor Vác, Művelődési ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 2 ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 33.000 Ft/fő
Előleg: 13.000 Ft/fő
 
Hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt!
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a szállást félpanzióval valamint az idegenvezetéseket. Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (kb. 5%), és a belépőjegyeket: felnőtt 8500 kb. Ft, nyugdíjas: kb. 6500 Ft/fő. 
Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány illetve Védettségi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Történelmi emlékekben gazdag Baranya Történelmi emlékekben gazdag Baranya Történelmi emlékekben gazdag Baranya Történelmi emlékekben gazdag Baranya Történelmi emlékekben gazdag Baranya Történelmi emlékekben gazdag Baranya Történelmi emlékekben gazdag Baranya