Bécsi advent és a Práter

Csokivásárlási lehetőséggel

1 nap

Időpont:

2022. december 17. (szombat)

Program

Találkozó reggel 6:15-kor a Váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:30-kor. Utazás rövid pihenőkkel Ausztriába, majd meglátogatjuk Kittsee-ben, a Hauswirth Csokoládégyárat, ahol lehetőség nyílik a finomabbnál finomabb helyben készített csokoládék megvásárlására. Bécsbe érkezve elsőként látogatást teszünk a Práterben, a híres vidámparkban. Szabadidőnkben kipróbálhatjuk a Bécs szimbólumaként is tekintett Óriáskereket (kb. felnőtt: 13,5 Eur, gyerek 3-14 év: 6,5 Eur), amelyen lassan forognak a jellegzetes piros kabinok. A kerék nagyon lassan forog és gyakran megáll, hogy az emberek beszállhassanak a kabinokba, amikben 20 álló ember fér el. A menetidő kb. 20 perces, ezalatt bőven jut idő nézelődésre, csodás kilátással a városra. Bécs másik különlegessége is itt található, a világhírű Madame Tussauds Panoptikum (kb. 24 Eur), ami 80 viaszfigurával várja a látogatókat. Ferenc József császár és az ő Sisije, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Mária Terézia vagy Gustav Klimt csak néhány az osztrák hírességek és történelmi személyiségek közül, akikkel a 2000 négyzetméteres (három emeletre osztott) kiállítási területen találkozhatunk.
 
Majd buszra szállunk és a már karácsonyi köntösbe bújt Bécs belvárosába érkezünk. Idegenvezető kíséretében fakultatív városnéző programon lehet részt venni (Hofburg, Stephansdom, Kapucínusok, Sacher cukrászda, Parlament, Városháza) vagy szabadprogram, melynek keretében lehetőség nyílik a számtalan adventi vásár meglátogatására. Évről évre a Városháza előtt (Rathausplatz) kerül megrendezésre a leghíresebb karácsonyi vásár a Christkindlmarkt. A Városháza aulájában rendszeresen megrendezésre kerül gyerekek részére a Karácsonyi Műhely. Emellett, a felnőttek és az idősebbek szórakoztatására karácsonyi kórusénekek is felcsendülnek a Városháza épületében, amelytől még meghittebbé és szórakoztatóbbá válik a karácsonyi bevásárlás a standoknál. Az elmaradhatatlan adventi specialitások: forró sült gesztenye, sült krumpli, mézeskalács, puncs, valamint forralt bor teszik igazán teljessé a forgatagot. Hazaindulás a kora esti órákban. Késő este érkezés Vácra, a kiindulási helyre. 

Részletek és Árak

Időpont: 2022. december 17. (szombat) 1 nap
Találkozó: 6:15-kor, váci Művelődési Ház előtt
Indulás/érkezés: 6:30-kor, váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 19.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív sztornóbiztosítást (kb. 5 %) az ajánlott utasbiztosítást (kb. 400 Ft/fő).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a lemondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány vagy útlevél!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Bécsi advent és a Práter Bécsi advent és a Práter Bécsi advent és a Práter Bécsi advent és a Práter Bécsi advent és a Práter