Csehország két gyöngyszeme: Prága és Karlovy Vary

4 nap / 3 éjszaka

Időpont:

2019. július 27-30.

Program

1.nap: Találkozó 5:15-kor a váci Művelődési Ház előtt. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Útközben megállunk Csehország második legnagyobb városában Brno-ban, ahol közös városnézés keretein belül megtekintjük a főbb nevezetességeket (kapucínusok kriptája, káposzta piac, régi városháza, brno-i sárkány, Szent Péter bazilika, főter), majd rövid szabadidő. Este érkezés Prágába a szálláshelyünkre, fakultatív vacsoralehetőség. 
 
2.nap: Reggeli után kirándulás Karlovy Varyba. Idegenvezetés és séta a gyógyvizéről híres patinás fürdővárosban és kóstolással egybekötött látogatás a Becherovka-gyárban. Kora esti órákban visszaérkezés Prágába. Este szabadidő vagy fakultatív moldvai hajókázás svédasztalos vacsorával. Visszaérkezés a szálláshelyre.
 
3.nap: Reggeli, majd Prága felfedezése: a  Várnegyed (Hradzsin, Strahovi kolostor, Lorettói Szűz Mária templom, Szent Vitus Katedrális, Arany Utcácska, Szent György templom). Szabadidő, ebédelési lehetőség. Délután Kisoldal és az Óváros megtekintése (Károly híd, Lőportorony, Városháza, Orloj, Óvárosi tér, Tyn templom, Vencel-tér). Este vissza a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
4.nap: Reggeli után indulás Cesky Sternberk kastélyába. A kastély Csehország legépebben megmaradt középkori várépülete. A Sazava folyó feletti sziklán elhelyezkedő impozáns épület 1241-ben épült, belső termei már a késői gótika és a barokk stílus jegyeit viselik. A kastély ma is a Sternberg család tulajdonában áll. Majd indulás hazafelé, érkezés Vácra a késő esti órákban.

Részletek és árak

Indulás/Érkezés: 05:30 óra, Művelődési Ház, Vác
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3*-os hotel Prágában ( pótágy 12 éves korig ajánlott)
Ellátás: reggeli
Fakultatív vacsora: 9.500 Ft/fő (1./3. este)
Fakultatív moldvai hajózás:  6.800 Ft/fő (svédasztalos vacsora, 2. este)
Egyágyas felár: 17.000 Ft/3éj/fő
Min. létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 50.000 Ft/fő
Előleg: 20.000Ft/fő     
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást reggelivel, a magyar nyelvű csoportkísérő költségét.
Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (5%), az utasbiztosítást (kb. 1600 Ft/fő), a fakultatív vacsorát, a fakultatív hajózást, a belépőjegyeket kb.450 czk, a VOX készülék árát kb.30 czk és a  Becherovka múzeum díját 180 CZK, személyenként.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Csehország két gyöngyszeme: Prága és Karlovy Vary Csehország két gyöngyszeme: Prága és Karlovy Vary Csehország két gyöngyszeme: Prága és Karlovy Vary Csehország két gyöngyszeme: Prága és Karlovy Vary Csehország két gyöngyszeme: Prága és Karlovy Vary Csehország két gyöngyszeme: Prága és Karlovy Vary Csehország két gyöngyszeme: Prága és Karlovy Vary Csehország két gyöngyszeme: Prága és Karlovy Vary Csehország két gyöngyszeme: Prága és Karlovy Vary