Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú

A Székelység legnagyobb ünnepe új látnivalókkal

4 nap/3 éjszaka 

Időpont:

nem elérhető

Program

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés az esti órákban Oroszhegyre, szállás elfoglalása és vacsora a panzióban. 
2. nap: Reggeli a szálláson, majd indulás Szejkefürdőre, ahol lehetőségünk lesz a Mini Transilvania Park megtekintésére, amelyben több, mint kilencven erdélyi történelmi épület és középkori vár makettje látható. A park szomszédságában található Orbán Balázs, író, néprajzi gyűjtő és fotográfus emlékháza. A kiállítás célja, hogy méltó emléket állítson „a legnagyobb székelynek”. A tárlatvezetés során megismerhetjük Orbán Balázs életét, munkásságát és hagyatékát, illetve megszemlélhetjük a korabeli tárgyakat, fényképészeti eszközöket. Tiszteletet teszünk az író nyughelyénél is, amely elé székelykapu-sort állítottak, amit az élet és halál kapujának is neveznek. A folytatásban Farkaslaka településére utazunk, miközben elhaladunk Tamási áron, Kossuth-díjas író, síremléke mellett is. Célállomásunk, a Gordon-tetőn elhelyezkedő, 22 méter magas Jézus szíve szobor, ami egyben kilátóként is funkcionál. Ez a hely mindig is szent volt a székelyek számára, a termést köszönték meg Istennek, gyakran tábortüzet raktak, énekeltek és táncoltak. Utunk folytatásaként Korondra érkezünk. Itt található a különleges Aragonit bánya. Az aragonit ásványt „székely drágakőként” is emlegetik. Korond határában három dombon fordul elő, amelyből a legjelentősebb a Csigadomb. A területen az aragonit mellett jelen lévő kalcitba belenyomódott őslénymaradványokat fedezhetünk fel. Programunk folytatásaként látogatást teszünk az Aragonit Múzeumba is. A tárlat során megismerhetjük az ásvány kitermelési és feldolgozási folyamatait, és gyönyörködhetünk a belőle készült szebbnél-szebb tárgyakban, mint például a virágvázák, órakeretek, fényképtartók. A nap zárásaként egy kis vásárlásra is lehetőségünk lesz, majd indulás vissza a szállásunkra, Oroszhegyre, ahol elfogyaszthatjuk közösen a vacsorát.
3. nap: Reggeli után indulás a csíksomlyói búcsúba. Gyalogosan felmegyünk a Kis-és Nagysomlyó hegyek közötti Nyeregbe és részt veszünk az ünnepi Szentmisén a Hármashalom oltárnál. Vacsora, szállás a panzióban. 
4.nap: Reggeli után részt veszünk a vasárnapi szentmisén Székelyudvarhelyen a több, mint 300 éves gyönyörű Barátok Templomában. Majd ezt követően egy rövid városnézés után indulunk haza Vácra, érkezés a késő esti órákban.

Részletek és árak

 
Találkozó: 5:45-kor Művelődési Ház, Vác
Indulás/érkezés: 6:00 óra Művelődési ház, Vác
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: Oroszhegyen, panzióban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Min.létszám: 30 fő
 

Részvételi díj: 110.000 Ft/fő

Előleg: 44.000 Ft/fő    
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 20 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanziós ellátással, és a csoportkísérő költségét.
Nem tartalmazza a fakultatív sztornóbiztosítást (kb. 5 %), az ajánlott utasbiztosítást és a belépőjegyek árát: (kb. felnőtt: 51 RON, nyugdíjas: 33 RON).
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza. Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú