Az Edelényi Kastélysziget és Eger városa

Borozással a Szépasszony-völgyében

1 nap

Időpont:

2021. szeptember 4.  szombat

Program

Találkozó reggel 6:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel az Edelényi kastélyszigetre, ahol megtekintjük a nemrég pazarul felújított L’Huillier–Coburg-kastélyegyüttest. A felújítás részeként a  szigetet ma újra a Bódva folyó holt ága öleli körül, csakúgy mint 300 éve. A kastélyt 1716-30 között a lotharingiai származású L'Huillier Ferenc János egri várkapitány építtette. Helyi szakvezetéssel megismerkedünk a francia illetve olasz hatásokat mutató, fényűző kastéllyal, belső termeivel, egykori tulajdonosainak lakóhelyeivel, életmódjával, valamint a rokokó stílusú, magával ragadó, egyedülálló falképfestészetével. A program keretében megtekintünk egy rövid 3D filmet, amely a felvidéki vándorfestő, Lieb Ferenc Edelényben töltött egy évét mutatja be.
Innen utunkat a Bükk lábánál fekvő, évezredes múltra visszatekintő történelmi városában folytatjuk, Egerben.  Kényelmes sétával, helyi idegenvezető kíséretében ismerjük meg a város nevezetességeit (Érseki Palota, Vár, Bazilika, minaret, török fürdő...). Majd irány a Szépasszony-völgye, ahol lehetőségünk lesz az egri borvidék legfinomabb borait megkóstolni. Pincelátogatás 3 körös borkóstolóval és az elmaradhatatlan zsíros kenyérrel. A barátságos fogadtatás és a jókedv garantált. Hazautazás a késő délutáni órákban, érkezés Vácra esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2021. szeptember 4.  (szombat)     1 nap
Találkozó: 6:45-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 7:00-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: 3 körös borkóstoló zsíros kenyérrel: 1300 Ft/fő
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 11.500 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a csoportkísérő és az idegenvezetés árát.
Nem tartalmazza a belépő díjakat: felnőtt kb. 2.000 Ft/fő, nyugdíjas kb. 1.000 Ft/fő és a borkóstoló+zsíros kenyér árát: 1300 Ft/fő.
 A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!
 

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány illetve Védettségi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az Edelényi Kastélysziget és Eger városa Az Edelényi Kastélysziget és Eger városa Az Edelényi Kastélysziget és Eger városa Az Edelényi Kastélysziget és Eger városa Az Edelényi Kastélysziget és Eger városa