Egy magyar világrekord nyomában: kassai városnézéssel

1 nap

Időpont:

2023. szeptember 09.  (szombat)

Program

Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:00-kor, majd utazás rövid pihenővel egy valódi világkuriózumot őrző helyre, a borsodi Szinpetribe. Itt található ugyanis a világ legnagyobb kézzel fűzött könyve. A Guinness World Records által elismert legnagyobb könyv 2010. márciusában készült el több éves munka eredményeként. A könyv az Aggteleki Nemzeti Park barlangjairól, növény és állatvilágáról, valamint épített örökségéről szól. A könyv csaknem 1420 kilogramm és 346 oldal lapul benne. Mérete: 4,18 x 3,77 méter. A helyszínen megcsodálhatunk egy Magyarországon egyedülálló XV. századbeli papírmalmot is, melyet a Jósva patak vize hajt. Ezen kívül egy Gutenberg teljes ólom betűkészlet másolata megtekinthető. Majd továbbutazunk Szlovákia második legnagyobb városába Kassára. A város nevezetességei történelmi városközpontban találhatóak. A település központi része az orsó alakú főtér, melyet joggal tartanak Szlovákia egyik legszebb terének. A város és a tér domináns épületei a gótikus Szent Erzsébet dóm, a 14. századból származó Orbán-torony és a Szent Mihály-kápolna. Városi sétánk kihagyhatatlan látnivalója a színház épülete egy parkkal előtte, amelyet egy éneklő szökőkút díszít. A főtér déli részén a középkori városfalakkal találkozhatunk, valamint a város jelképévé vált Maratoni futó szobrával. Látogatásunk fontos állomása a Rodostói ház a Rákóczi-emlékhely, annak a háznak az utánzata, ahol a fejedelem 1720 és 1735 között száműzetésben élt, és halt meg. Közös programunk zárásaként felkeressük a Márai múzeumot.  A kiállítás Márai Sándor és Kassa, illetve családja és a polgársághoz való kötődésén keresztül mutatja be e nem mindennapi pályáját. Szabadidőben étkezési lehetőség is kínálkozik a városban. Késő délután hazaindulás, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2023. szeptember 09.  (szombat)     1 nap
Találkozó: 5:45-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:00-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 18.000 Ft/fő 
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást az idegenvezetés és a csoportkísérő díjait.
Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, az ajánlott utasbiztosítást (500 Ft/fő)
és a belépőjegyek (Felnőtt kb.13 Eur/fő és 3500 Ft/fő, Nyugdíjas kb. 7 Eur/fő és 2800 Ft/fő) költségét.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány!
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Egy magyar világrekord nyomában: kassai városnézéssel Egy magyar világrekord nyomában: kassai városnézéssel Egy magyar világrekord nyomában: kassai városnézéssel Egy magyar világrekord nyomában: kassai városnézéssel Egy magyar világrekord nyomában: kassai városnézéssel Egy magyar világrekord nyomában: kassai városnézéssel