Észak-alföldi barangolások

Andrássy-kastély Tiszadob - Hajókázás a Tisza-tavon - Zsóry Gyógy-és Strandfürdő

1 nap

Időpont:

2024. május 11. (szombat)

Program

Találkozó reggel 6:00-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:15-kor. Utazás Tiszafüredre, ahol a szabicsi kikötőből induló hájóra szállunk és egy órás hajókázáson veszünk részt Magyarország legnagyobb mesterséges taván. A Tisza-tó vadvízi világa gyalog, kerékpárral, lóháton és csónakkal is bejárható. A vízisportok széles skálája kínál szórakozási lehetőséget. A part mentén lévő szabadstrandok a fürdőzni vágyók igényeit is kielégítik. Programunk után buszra szállunk és tovább utazunk Tiszadobra. A tiszadobi Andrássy kastélyt id. Andrássy Gyula, az Osztrák–Magyar Monarchia első külügyminisztere építtette 1880-1885 között. Tervezője Meinig Arthur. A kastély mögötti angolkertet is akkor létesítették. A soktornyos épület neogótikus-romantikus stílusjegyeket hordoz. Gróf Andrássy Sándor, országgyűlési képviselő volt az utolsó tulajdonosa a kastélynak. A gróftól Lenz József vásárolta meg a birtokot lányának és vejének. Később a kastélyból gyermekotthont alakítottak ki. Az épület érdekessége: az évszakok számának megfelelően 4 bejárata, a hónapok számának megfelelően 12 tornya, a hetek számának megfelelően 52 szobája és a 365 napnak megfelelően 365 ablakszeme van.  A délutáni órákban felkeressük a Mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőt.  A 11 hektáros, gyönyörűen parkosított fürdő 22 medencével rendelkezik. Három különböző hőfokú gyógymedence, szaunavilág, élményfürdő-uszoda komplexum és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. A kalcium-, magnézium- és hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú víz több, mint 80 éve áll a gyógyulás szolgálatában; 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét. Hazaindulás a késő délutáni órákban, érkezés Vácra az esti órákban. 

Részletek és árak

Időpont: 2024. május 11. (szombat)   1 nap
Találkozó: 6:00-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:15-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 18.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, az idegenvezetéseket és a csoportkísérő díját.
Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (5%) és a belépőjegyek árát: Felnőtt: 5.600 Ft/fő, Nyugdíjas + Diák: 3.600 Ft/fő, fürdő belépő: 2.900 Ft/fő
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Észak-alföldi barangolások Észak-alföldi barangolások Észak-alföldi barangolások Észak-alföldi barangolások Észak-alföldi barangolások