Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon

Szatmár, Bányavidék, Máramaros

4 nap / 3 éjszaka

Időpont:

2024. július 13-16. 

Program

1. nap: Vác - Nagykároly - Kaplony - Érmindszent - Aknasugatag
Indulás 5 órakor Vácról, utazás rövid pihenőkkel Romániába, határátkelés Vállajnál. Érkezés Nagykárolyra (Károlyi kastély), majd Kaplonyban a Károlyi család kriptáját látogatjuk meg az Ybl Miklós által tervezett templom alatti kriptában. Következő megállónk Érmindszent (Ady Endre szülőháza). Este érkezés a szálláshelyünkre, Aknasugatagra, vacsora. 
 
2. nap: Iza völgye - Radnai havasok - Barcánfalva
Reggeli után utunk Iza völgyébe vezet, Jód településen megtekintjük a legrégebbi máramarosi fatemplomot. Majd libegőzés a Radnai havasokban és 1 óra túrázással a Lóhavasi vízeséshez érkezünk. Következő állomásunk Barcánfalva (ortodox kolostor, máramarosi faépítészet remekművei). Este visszaérkezés a szálláshelyre, vacsora.
 
3. nap: Mara-ölgye - Desze - Nagybánya - Koltó
Reggeli után Mara-völgyében, megállunk egy pisztráng telepen. Majd utunk Deszébe vezet (Világörökség részét képző fatemplom). Utána a Gutin hágón keresztül elérkezünk Nagybányára (városnézés, Ásványtani Múzeum, Képzőművészeti Múzeum, István torony…stb.) Következő megállónk Koltó (Teleki kastély, Petőfi Múzeum). Este visszaérkezés a szálláshelyre, vacsora.
 
4. nap: Máramarossziget - Szaplonca - Szatmárnémeti - Vác
Reggeli után városnézés Máramarosszigeten (Kultúrpalota, Börtönmúzeum épülete stb). Továbbkirándulunk Szaploncára (vidámtemető, vásárlási lehetőség). Utunk a Huta-hágón keresztül vezet, majd megérkezünk Szatmárnémetibe (városnézés, Székesegyház, Vécsey-ház, stb.) Programunk után haza indulunk. Határátlépés Csengersimánál, érkezés Vácra a késő esti órákban. 

Részletek és árak

Időpont: 2024. július 13-16.    4 nap / 3 éj
Találkozó: 4:45-kor Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 5:00-kor Művelődési Ház elől/elé
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: panzióban: 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban
Fürdőruha hozatala ajánlott! 
Fürdőzési lehetőség a szállás saját belső, sós vizes fűtött medencéjében!
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Min. létszám: 35 fő
 
 
Részvételi díj: 96.000 Ft/fő
Előleg: 38.000 Ft/fő     
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés díját.
Nem tartalmazza a sztornóbiztosítást (5%) az utasbiztosítást (2160 Ft/fő) és a belépőket (Felnőtt kb.: 200 RON, Nyugdíjas kb.: 150 RON).
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány vagy útlevél!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon Ahol megállt az idő: Észak-Erdélyi körút történelmi tájakon