Felvidéki kalandozás: tutajozás az Árva folyón és az Árvai vár

1 nap

Időpont:

2023. augusztus 13.  (vasárnap)

Program

Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:00-kor. Folyamatos utazással megérkezünk Észak – Szlovákiába. Idegenvezetőnk kíséretében megtekintjük a legmerészebb sziklaszirtre épített Árva várát, a Thurzók reneszánsz sasfészkét. Az épületet az 1241-es tatárjárás után egy régi favár helyére kezdték építeni. Az eredetileg kicsiny, 13. századi erődből a következő évszázadok során kiterjedt kastélyegyüttes jött létre, amely ma 154 szobával rendelkezik. A folytatásban buszra szállunk, következő állomásunk Lehotára vezet. Itt fából készült tutajokra szállunk, ahol 1 órás feledhetetlen élményben lesz részünk az Árva folyón. A folyópart zöldülő természeti környezetében gyönyörködve, több falut érintve tutajozunk, miközben megtapasztalhatjuk a régi idők leggyorsabb közlekedési és szállítóeszközén való utazást. Egykor híresek voltak az Árva folyó tutajosai, akik fenyőfákat szállítottak az Árva-folyó - Vág folyó - Duna víziúton a Fekete-tengerig. A tutajozás közben megtapasztalhatjuk, hogy miből állt egykor a tutajosok kemény fizikai munkája. Késő délután hazaindulunk, érkezés Vácra az esti órákban.  

Részletek és árak

Időpont: 2023. augusztus 13. (vasárnap)   1 nap 
Találkozó: 05:45-kor Vác, Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 06:00 óra Vác, Művelődési Ház elől/elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 15.000 Ft/fő 
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást az idegenvezetés és a csoportkísérő díjait.
Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást, az ajánlott utasbiztosítást (500 Ft/fő) és a belépőjegyek árát: felnőtt: 31 Eur/fő, nyugdíjas: 23 Eur/fő.
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány!
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Felvidéki kalandozás: tutajozás az Árva folyón és az Árvai vár Felvidéki kalandozás: tutajozás az Árva folyón és az Árvai vár Felvidéki kalandozás: tutajozás az Árva folyón és az Árvai vár Felvidéki kalandozás: tutajozás az Árva folyón és az Árvai vár