Föld alatt és lombok felett a Bélai-Tátrában

2 nap/1 éjszaka

Időpont:

2020. július 21-22.
 

Program

1. nap:  Találkozó 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt. Utazás rövid pihenőkkel Andrássy grófok betléri kastélyába. A kastély termeiben tett látogatás során időutazáson érezhetjük magunkat. Nagyrészt eredeti 1700-1800-as évekből származó bútorokkal, berendezési tárgyakkal, műtárgyakkal, festményekkel. A berendezett szobákban alapos képet kapunk az Andrássyak főúri mindennapjairól. Valamint sétálhatunk a kastélyt övező csodálatos 81 hektáros parkban, ami egyben a legnagyobb történelmi botanikus kert Szlovákiában. Innen utunkat folytatva megérkezünk a gazdag történelmi múlttal rendelkező Rozsnyóba (rövid városnézés). Továbbutazunk a Felvidék legszebb kisvárosába Lőcsére. Séta a középkori városfallal körbeölelt, gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárosában (Sz. Jakab templom, városháza, szégyenketrec, Thurzó ház...). Kora este érkezés Poprádra (1 éj), szállás elfoglalása, vacsora.
 
2. nap: Reggeli után kalandozunk a Bélai-Tátrában 2017-ben nyílt lombkorona sétányon. A látványos tanösvény kb. 600 m hosszan, átlagosan 24 m magasságban kanyarog a lombok között-felett, a végén egy 32 m magas kilátótorony található. Biztonsági berendezésekkel ellátott. Innen utunk a Bélai barlanghoz vezet. Bejárata 890 m tengerszint feletti magasságban fekszik, látványos szerpentinen keresztül gyalogosan közelíthető meg, szintkülönbség 122 m. Napjainkban 1 370 m hosszú útvonalon át vezet a barlanglátogatás, az útvonalon 860 lépcső található, és a benntartózkodás időtartama kb. 70 perc. A barlang hőmérséklete 5 és 6,3°C között mozog. Hazaindulás, érkezés Vácra az esti órákban.
 

Részletek és árak

Időpontok: 2020. július 21-22.   2 nap/1 éjszaka
Találkozó: 05:45-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/érkezés: 6:00 óra, váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 3* hotelben Poprádon, 2-3 fős szobákban
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 2.600 Ft/fő
Min.létszám: 35 fő
 
 
Részvételi díj: 28.000 Ft/fő
Előleg: 11.000 Ft/fő     
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást reggelivel, az IFA-t és a magyar nyelvű csoportkísérő költségét.
Nem tartalmazza: a sztornóbiztosítást (kb. 5 %) a BBP biztosítást (kb. 800 Ft/fő), a belépőjegyeket (kb. 35 euro).
Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
 
 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Föld alatt és lombok felett a Bélai-Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai-Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai-Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai-Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai-Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai-Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai-Tátrában Föld alatt és lombok felett a Bélai-Tátrában