Tirol

Az Osztrák turizmus szíve

3 nap / 2 éjszaka

Időpont:

2024. augusztus 2-4. 

Program

1. nap: Vác – Innsbruck - Radfeld
Találkozó a Művelődési Ház előtt 4:45-kor, indulás 5:00-kor. Utazás rövid pihenőkkel Ausztriába. Érkezés Innsbruckba a délutáni órákban, mely Tirol tartomány fővárosa. Az elbűvölő osztrák város, az Inn folyó partján egy alpesi völgyben fekszik mely nem csupán a téli hidegben csábító. Népszerű nevezetességek közé tartozik a császári palota, az udvari templom és a híres Aranytető, a Habsburg Birodalom építészeti remekeihez a festői fotóhátteret pedig a várost bástyaként körülölelő Alpok biztosítja. Történelmi épületei, középkori és barokk múltja, hangulatos óvárosa biztosan elvarázsol mindenkit. Idegenvezetőnk kíséretében városnézés, majd rövid szabadidő. Továbbutazás Radfeldre, szállásunk elfoglalása (2 éj), vacsora. 
 
2. nap: Tratzbergi kastély – Schwaz ezüstbánya – Swarovski múzeum – Hall in Tirol
Reggeli, majd a Tratzbergi kastély látogatása, amely Európa legszebb késő-gótikus várkastélyainak egyike. A kastélyt elsősorban gazdag és eredeti belső berendezése teszi oly látványossá. A kastély fénypontja a Habsburg-terem, ahol egyedülálló falfestmény ábrázolja a Habsburgok családfáját. A terem mind a négy falán végigfutó kép hosszúsága csaknem 50 méter. A kastélylátogatás során időutazást teszünk a középkorba, amelynek keretén belül az egykori arisztokrata tulajdonosok életszerű hangjátéka varázsol el minket. Visszafelé vezető utunk során kisvonatból csodálhatjuk meg a kastély parkját. Továbbutazás Schwazba, Európa ezüstmetropoliszába. Betekintést nyerhetünk a világ egyik legnagyobb nem működő ezüstbányájába. Tárlatvezetés keretén belül ismerhetjük meg a bányát, a bányászok eszközeit, és az itt előforduló ásványokat. Az egészen a középkorig visszatekintő érdekes időutazás bányavonatozással kezdődik, amellyel lejuthatunk a hegy gyomrába, az ezüstbányába. Megcsodálhatjuk az egykor annyira áhított fakóércet és a híres schwazi vízemelőművet, a technika akkori csodáját. A bányában 12 Celsius fok várható, érdemes melegebb ruházattal készülni, a látogatás során mindenki védőköpenyt és sisakot kap. Utunk folytatásaként Wattens városába látogatunk, a világhírű kristályékszereket gyártó céghez, a Swarovski Kristallwelten-be (Swarovski kristályvilágok). A káprázatos kristálypark fő eleme André Heller multimédia művész által megálmodott, zöld fűvel fedett hegyi óriás fejében kialakított kiállítótermek, ún. csodakamrák, melyekben nemzetközi hírű művészek, természetesen Swarovski kristályokból álló installációi, műalkotásai kápráztatják el az ide látogatókat. Természetesen a csodakamrákból egy óriási, igazán elegáns üzletbe érünk, ahol a pár eurós kristályoktól a kisebb vagyonokkal felérő műalkotásokig elképesztő kínálat várja az idelátogatókat. Napunk zárásaként Tirol legszebb történelmi kisvárosa felé vesszük az irányt, amely nem más, mint Hall in Tirol. A több mint 300 középkori ház a város 12. századi gazdagságáról tanúskodik. A régi falak és sikátorok különleges hangulata kísér majd minket a városnézés és a szabadidő során. A jelenleg 13 000 lakosú kisváros múltja szorosan összefügg a sóbányászattal. A hegyekből lehozott fehér aranyat az Inn parti kikötőkben tették hajókra, a város a sókereskedelem fellegváraként hatalmas jelentőségre tett szert, a XV. században alapított ezüstpénzverde pedig a régió leggazdagabb városává emelte. A XIX. századi ipari forradalom elkerülte a városkát, így szinte tökéletesen őrződött meg gótikus és barokk városképe. A programban gazdag nap után visszaérkezés a szállásra, vacsora. 
 
3. nap: Kufstein vára - Vác
Reggeli után Kufstein várába látogatunk, mely a város fölé 100 méterrel magasodó sziklaszirtre épült. Panorámás felvonóval jutunk fel, miközben élvezhetjük a táj lenyűgöző szépségét. Az erődítmény mai formáját a 15–16. században alakították ki, részei a háromszintes épület mellett a Császártorony, a Polgárok tornya, a Körbástya és a Rókatorony. A Polgárok tornyában helyezték el a vár mai ékességét, az 1931-ben készült Hősök orgonáját, melyet az első világháborúban elesett katonák emlékére állítottak. A hatalmas orgona zenéje a torony nyitott ablakain keresztül 15 km távolságra is elhallatszik.  A vár egy része a 18-19. században börtön volt, főleg a Habsburgok ellen harcoló politikai foglyoké - köztük sok magyaré is (Kazinczy Ferenc, Wesselényi Miklós, Rózsa Sándor) – illetve egyéb főbenjáró bűnökért elítélt rabok kerültek ide. A 10-es cellában a magyar állam emlékkiállítást rendezett be a magyar politikai foglyok tiszteletére. A várudvar falai között barangolva, a teraszokról gyönyörű kilátás nyílik az Inn völgyére és a környező hegyekre. Programunk után buszra szállunk, hazaindulás, érkezés Vácra a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2024. augusztus 2-4. 3 nap/2 éj
Találkozó: 4:45-kor Vác, Művelődési ház
Indulás: 5:00-kor Vác, Művelődési ház elől/elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3* hotelben
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Egyágyas felár: 8800 Ft/fő/2 éj
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 115.000 Ft/fő
Előleg: 46.000 Ft/fő   
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (1620 Ft/fő), illetve a belépőjegyek árát (Teljesárú: 70 Eur/fő, Diák, Nyugdíjas: 63 Eur/fő).
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Tirol Tirol Tirol Tirol Tirol Tirol Tirol Tirol Tirol Tirol