Hajózás a magyar tengeren

VÁRPALOTA – BALATONFÜRED – TIHANY

1 nap

Időpont:

2023. augusztus 9. szerda

Program

Találkozó reggel 7:15-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel Várpalotára. Tárlatvezető kíséretében megtekintjük a sok véres ostromot túlélt Thury várat. A hagyomány szerint Mátyás király is járt itt az Újlaky család vendégeként.  A vár tulajdonosáról sokszor Újlaky-várnak is nevezik a török kor híres várvédő kapitányáról elnevezett Thury várat. A legenda szerint Beatrix a palotai várban készült fel a másnap Fehérváron Mátyás királlyal kötött esküvőjére és királynői koronázására.  A vár adott otthont egy rövid időre a magyar koronának és koronázási jelvényeknek is, hogy megakadályozzák Ulászló megkoronázását.
A program után továbbutazunk és meglátogatjuk a Balaton egyik legfontosabb történelmi üdülőhelyét, Balatonfüredet. Rövid szabadidőnk után, vízre szállunk és egy 1 órás hangulatos sétahajózáson veszünk részt. A sétahajózás során utasaink megcsodálhatják a Balatont és a part menti látnivalókat egyaránt. Programunk utolsó állomása a Tihanyi Bencés Apátság. Tárlatvezető kíséretében megtekintjük az 1055-ben alapított Bencés Apátságot (barokk templom, királyi kripta, interaktív és képzőművészeti kiállítás és filmvetítés). Ezt követően sétát teszünk az Apátságot és a Visszhang-dombot összekötő Pisky sétányon, ahol mindenki gyönyörködhet a tihanyi látképben és a Visszhang–dombon kipróbálhatja a híres Tihanyi visszhangot. Késő délután hazaindulunk, érkezés Vácra az esti órákban.
 

Részletek és árak

Időpont: 2023. augusztus 9.  (szerda)     1 nap
Találkozó: 7:15-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 7:30-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 15.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a csoportkísérő és az idegenvezetés árát. Nem tartalmazza a hajójegy és a belépők díjait: felnőtt kb. 8200 Ft/fő, diák/nyugdíjas kb. 6600 Ft/fő, 70 év felett 4800 Ft/fő.
 
 A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány!

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Hajózás a magyar tengeren Hajózás a magyar tengeren Hajózás a magyar tengeren Hajózás a magyar tengeren Hajózás a magyar tengeren