4 nap 2 ország - A horvát és a szlovén Isztria gyöngyszemei

Porec, Pula, Rovinj, Brioni-szigetek, Piran, Portoroz, Skocjani barlang

4 nap / 3 éjszaka

Időpont:

2020. szeptember 20-23.

Program

1.nap: Találkozó 4:45-kor a váci Művelődési Ház előtt. Elutazás rövid pihenőkkel Horvátországba.  Megérkezünk Rovinj városába, a sikátoros középkori óváros Horvátország legszebbjei közé tartozik. Lehetőség lesz felmenni a félsziget legmagasabb pontján álló Szent Euphémia-templom harangtornyába (meseszép körpanoráma). Következő állomásunk a festői Porec. Ez az a város, ahol váltakoznak a római kori tornyok, a velencei időkből származó gyönyörű stílusú paloták és a tágas, rendezett terek. Az óváros legnagyobb kincse a bizánci korból származó Euphrasius-bazilika a csodálatos mozaikjaival (UNESCO világörökség). Szállás elfoglalása Porec városában, (3 éj) vacsora.
 
2.nap: Reggeli után felkeressük a Szlovéniai vadromantikus Skocjani barlangot, amit az UNESCO Világörökségként jegyez. A felejthetetlen barlangi túránk után az ország rövid, de az Adria legszebb szakaszának tartott tengerpartjára utazunk. Portoroz, nyüzsgő tengerparti város, nagyobb utcái tele vannak kávézókkal, éttermekkel, boltocskákkal, luxus hotelekkel. Piran, a szlovén tengerpart égköve. Az óváros egy félszigetre épült, teljesen autómentes övezet, keskeny, sikátoros utcái vannak, lépcsőkkel és emelkedőkkel tarkítva. Este visszaérkezés a szálláshelyünkre, vacsora.
 
3.nap: Reggeli után utunk Pulába vezet, városnézés az Isztriai-félsziget legnagyobb városában. Pula volt valaha az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb hadikikötője. Az óvárosban több római kori műemlék található, melyek közül kiemelkedik a kiváló állapotban megmaradt amfiteátrum. Rövid szabadidő, majd Fazana kikötőjéből áthajókázunk a Brioni-szigetekre. A 14 szigetből álló szigetcsoportot az 1980-as évekig turisták nem látogathatták, hiszen Jugoszlávia elnökének, Titónak itt volt a magánrezidenciája. Kisvonattal gyönyörködünk a sziget pompás mediterrán és egzotikus növényzetében. Megnézzük a mini szafari-parkot, a római és bizánci kori maradványokat, a Szent Germana-templomot, a Természettudományi Múzeumot...stb. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.
 
4.nap: Reggeli után hazafelé megismerkedünk az Osztrák-Magyar Monarchia hangulatát idéző várossal, Opatijával. Csodálatos parkjai, impozáns szállodasorai, pálmafás sétányai lenyűgözik az idelátogatót. Rövid szabad programunk alatt egy finom horvát kávét kóstolgatva meg lehet csodálni a sok szép, régi palota, a kék tenger és a csodálatos zöld parkok egységét. Elköszönve a csodás Adriától, hazaindulunk, érkezés Vácra a késő esti órákban.
 

Részletek és árak

Időpont: 2020. szeptember 20-23. 4 nap/3 éjszaka
Találkozó: 4:45 kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 5:00-kor a váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Szállás: 2*-os felújított tengerparti hotelben, 2 ágyas szobákban 
Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő/3 éj
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 75.000 Ft/fő
Előleg: 30.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást megadott ellátással és az idegenvezetés költségét.
Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (1600 Ft/fő), és a belépőjegyeket (kb.300 HRK és 20 Eur).
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
 
 
 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
4 nap 2 ország - A horvát és a szlovén Isztria gyöngyszemei 4 nap 2 ország - A horvát és a szlovén Isztria gyöngyszemei 4 nap 2 ország - A horvát és a szlovén Isztria gyöngyszemei 4 nap 2 ország - A horvát és a szlovén Isztria gyöngyszemei 4 nap 2 ország - A horvát és a szlovén Isztria gyöngyszemei