Bűbájos városok az Isztriai-félszigeten

4 nap/3 éjszaka

Időpont:

2024. szeptember 12-15. 

Program

1.nap: Vác - Horvátország (Opatija)
Találkozó 4:45-kor a váci Művelődési Ház előtt. Elutazás rövid pihenőkkel Horvátországba. Majd megérkezünk az Osztrák-Magyar Monarchia hangulatát idéző városba, Opatijába. Csodálatos parkjai, impozáns szállodasorai, pálmafás sétányai lenyűgözik az idelátogatót. Rövid szabad programunk alatt egy finom horvát kávét kóstolgatva meg lehet csodálni a sok szép, régi palota, a kék tenger és a csodálatos zöld parkok egységét.  Majd érkezés a szálláshelyre. Szállás elfoglalása, vacsora.
 
2. nap: Groznjan - Porec - Rovinj
Reggeli után felfedezzük a félsziget belsejében található, dombtetőn tündöklő Groznjan városkát. A középkori település bájos tereiről és utcácskáiról pazar kilátás nyílik az alattunk elterülő félszigetre. Következő állomásunk a festői Porec. Ez az a város, ahol váltakoznak a római kori tornyok, a velencei időkből származó gyönyörű stílusú paloták és a tágas, rendezett terek. Az óváros legnagyobb kincse a bizánci korból származó Euphrasius-bazilika a csodálatos mozaikjaival (UNESCO világörökség). Majd Rovinj felé vesszük az irányt, és rövid kitérőt teszünk a Limski-fjordnál, ami egy hegyekkel szegélyezett, keskeny tengeröböl és 9 km mélyen nyúlik a szárazföld belsejébe. Majd megérkezünk Rovinjba. A sikátoros középkori óváros Horvátország legszebbjei közé tartozik. Lehetőség lesz felmenni a félsziget legmagasabb pontján álló Szent Euphémia-templom harangtornyába (meseszép körpanoráma). Visszaérkezés a szállásra, vacsora. 
 
3.nap: Pula - hajókázás a Brioni-szigetekre - Mini szafari-park
Reggeli után utunk Pulába vezet, városnézés az Isztriai-félsziget legnagyobb városában. Pula volt valaha az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb hadikikötője. Az óvárosban több római kori műemlék található, melyek közül kiemelkedik a kiváló állapotban megmaradt amfiteátrum. Rövid szabadidő, majd Fazana kikötőjéből áthajókázunk a Brioni-szigetekre. A 14 szigetből álló szigetcsoportot az 1980-as évekig turisták nem látogathatták, hiszen Jugoszlávia elnökének, Titónak itt volt a magánrezidenciája. Kisvonattal gyönyörködünk a sziget pompás mediterrán és egzotikus növényzetében. Megnézzük a mini szafari-parkot, a római és bizánci kori maradványokat, a Szent Germana-templomot, a Természettudományi Múzeumot...stb. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.
 
4.nap: Rijeka - Vác
Reggeli után hazafelé még megállunk Rijeka városában. Városnézés Horvátország legforgalmasabb tengeri kikötővárosában. Rijeka óvárosi része gazdag kulturális örökséget tükröz. Szinte egymást érik a szecessziós stílusú épületek. Az Osztrák-Magyar Monarchia részeként Magyarországhoz kapcsolódó legnagyobb kikötőnek számított. Itt találjuk a Szent Vitus-székesegyházat, a Kormányzói Palotát, Óratornyot, valamint a Katedrális teret. A Korzó, a város fő sétánya bővelkedik látnivalókban és számtalan vásárlási lehetőséget kínál. A híres rijekai farsangi karnevál felvonulása is itt zajlik minden évben. Elköszönve a csodás Adriától, hazaindulunk, érkezés Vácra a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2024. szeptember 12-15. 4 nap/3 éjszaka
Találkozó: 5:00-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 5:15-kor a váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Elhelyezés: 3*-os hotel 
Egyágyas felár: 18.000 Ft/fő/3 éjszaka
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Minimum létszám: 35 fő
 

Részvételi díj: 149.000 Ft/fő

Előleg: 60.000 Ft/fő    

(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét.
Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (2160 Ft/fő) és a belépőjegyek árát: Felnőtt: kb. 45 Eur/fő, Nyugdíjas,Diák: kb. 35 Eur/fő, Gyerek (7-18): kb. 19 Eur/fő
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 
 
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Bűbájos városok az Isztriai-félszigeten Bűbájos városok az Isztriai-félszigeten Bűbájos városok az Isztriai-félszigeten Bűbájos városok az Isztriai-félszigeten Bűbájos városok az Isztriai-félszigeten Bűbájos városok az Isztriai-félszigeten Bűbájos városok az Isztriai-félszigeten Bűbájos városok az Isztriai-félszigeten