Kalandozás Zemplén tájain, tokaji hajókázással

Belföld

2 nap / 1 éjszaka

Időpont:

2020. augusztus 15-16.

Program

1. nap:  Találkozó 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt. Utazás rövid pihenővel a Zempléni-hegység legkeletibb részén fekvő Hollóházára a Hollóházi Porcelánmúzeumba, ahol egy kronologikusan felépített kiállítás mutatja be a hollóházi porcelángyártás történetét a kezdetektől napjainkig. A gyár története mellett a világhírű Szász Endre képzőművész porcelánképeit is bemutatja. Innen utunk a füzéri várhegyre vezet, a meredek oldalú vulkáni kúpon álló Füzéri várba, amely Magyarország 7 természeti csodájának egyike. A csodás természeti látványosságon felül programunk részeként helyi idegenvezető kalauzolásában megtekintjük a vár kiállításait, lakótereit, várkápolnáját. Továbbutazunk a szálláshelyünkre Sátoraljaújhelyre. Kora esti időtöltésként lehetőség van egyénileg a hotel szomszédságában lévő Zemplén kalandpark élményelemeinek felfedezésére (libegő, bobozás, kötél átcsúszó pálya, kabinos felvonó.). Este fakultatív vacsorázási lehetőség a hotel éttermében, majd napunk zárásaként a szálloda halljában részt vehetünk egy 5 körös borkóstolón, megízlelhetjük a tokaji borvidék legismertebb fajtáit.
2. nap: Reggeli után helyi idegenvezető kíséretével ellátogatunk az egyedülálló látványosság, a Sátoraljaújhely felett magasodó Szár-hegyen kialakított Magyar Kálvária dombra, melynek stációi a trianoni békeszerződés során elszakított 38 város nevét és címerét jelenítik meg. (Az emlékműhöz könnyebb sétával, de erdei-hegyi úton juthatunk el, ezért kényelmes cipő viselete ajánlott!) Majd buszos városnézés keretében megismerkedünk Sátoraljaújhely nevezetességeivel, történelmével. Továbbutazunk a tisza-parti Tokaj városába, itt hajóra szállunk és közvetlenül a vízen úszva fedezhetjük fel ezt a csodás tájat, ahol a Bodrog találkozik a Tiszával, mindez egy élvezetes kapitányi ismertetővel megfűszerezve.  Innen átutazunk Tolcsvára a Gyógynövény- és Szépségközpontba, a Hélia-D Herba-Kastélyba. Megismerkedhetünk a szemet gyönyörködtető területtel és a gyógyhatásáról legendásan híres Helia-D Tokaji Aszús kozmetikai termékcsaláddal, ahol egy frissítő házi szörpre is megvendégelnek minket.  Hazaindulás, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2020. augusztus 15-16.      2 nap/1 éjszaka
Találkozó: 05:45-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/érkezés: 6:00 óra, váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 4* hotelben Sátoraljaújhelyen, 2-3 fős szobákban
Ellátás: reggeli
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 27.000 Ft/fő
Előleg: 10.000 Ft/fő     

Hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt!

 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a szállást megadott ellátással, valamint a helyi idegenvezetéseket. Nem tartalmazza a belépőjegyeket: (kb. 7000/4000 Ft/fő), illetve a borkóstoló árát (2000 Ft/fő).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza
 
 
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Kalandozás Zemplén tájain, tokaji hajókázással Kalandozás Zemplén tájain, tokaji hajókázással Kalandozás Zemplén tájain, tokaji hajókázással Kalandozás Zemplén tájain, tokaji hajókázással Kalandozás Zemplén tájain, tokaji hajókázással Kalandozás Zemplén tájain, tokaji hajókázással