Kaposvár és környéke látnivalói

Belföld

2 nap/1 éjszaka

Időpont:

2020. július 17-18. 

Program

1. nap: Utazás rövid pihenővel, Jókai után a legnépszerűbb magyar írónk Fekete István, számos ifjúsági könyv és állattörténet írójának, szülőfalujába Göllére, ahol megtekintjük, szülői emlékházát és múzeumát helyi vezetéssel. A 67-es „zenélő úton” érkezünk meg Kaposvárra, ahol helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk a város történelmével, nevezetes épületeivel, a település hírességeivel, hangulatával, sok helyi sztorival és érdekességgel. A városháza épületében megnézzük páratlanul szép dísztermét. Este szállás elfoglalása, vacsora.
 
2. nap: Reggeli után utazás a szennai skanzenbe, ahol a Zselic és Belső-Somogy népi kultúrájával és építészetével ismerkedünk. Innen utunkat a világhírű képzőművész Szász Endre kastélymúzeumában és 10 hektáros parkjában folytatjuk, Várdán. Somogyváron megtekintjük a Szent László király alapította monostor és bencés apátság maradványait (várdombi forrás legendája szerint pogány Koppány legyőzése után itt mosta le kardját Szent László király). Utunk utolsó állomásaként ellátogatunk az andocsi Nagyboldogasszony-templom búcsújáró helyre. Hazaúton, ha időnk engedi, megállunk a Balaton parton rövid szabadidőre. Érkezés Vácra az esti órákban. 

Részletek és árak

Időpont: 2020. július 17-18.      2 nap / 1 éj
Találkozó: 7:00-kor Vác, Deákvár templom előtt / Művelődési Ház
Indulás/Érkezés: 7:15-kor Vác, Deákvár templom / Művelődési Ház
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: Hotel 3*, 2 ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli, 2 fogásos menüs vacsora)
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 24.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a szállást félpanzióval, valamint a helyi idegenvezetéseket. Nem tartalmazza a belépőjegyeket: kb. 5000 Ft/fő.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Kaposvár és környéke látnivalói Kaposvár és környéke látnivalói Kaposvár és környéke látnivalói Kaposvár és környéke látnivalói Kaposvár és környéke látnivalói Kaposvár és környéke látnivalói