Látogatás Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe

Lillafüredi Erdei Vasút és a Diósgyőri vár

1 nap

Időpont:

2020. augusztus 22.  szombat

Program

Találkozó reggel 6:15-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel a bükki gyógyító faluba Bükkszentkeresztre. Gyógyító és illatos sétát teszünk, ismerkedünk a gyógynövények világával, helyi szakvezető kíséretével a népi gyógyítás művelője, „a bükki füvesember”, Gyuri bácsi új gyógynövény kertjében. Majd lehetőség nyílik gyógyteák és kivonatok vásárlására is a Gyógyfüves Házban. Innen átsétálunk a Bükki Üveghuták Ipartörténeti Múzeumába és tájházába, ahol megcsodálhatjuk üvegfúvó mesterek munkáit. Majd részt veszünk egy izgalmas és látványos üvegfúvó kézműves bemutatón. Utunkat folytatjuk az 1920-as években épült, egyik legszebb vonalvezetésű, korabeli hangulatot idéző Lillafüredi Erdei Vasúthoz, ahol vonatra szállunk és Diósgyőrig utazunk. Vonala meredek hegyoldalakban, különleges völgyhidakon, alagutakon vezet keresztül. Diósgyőrben egy igazi középkori hangulatú élmény vár ránk! Lehetőség lesz a vár felfedezésére, egyénileg az alsó termekben akár interaktív módon, és tárlatvezetés keretében a felső termekben. Az ide érkező vendégek számára felejthetetlen élményt nyújt az udvarhölgyek és lovagok kísérete. A vár népe izgalmas, szórakoztató módon mesél a Diósgyőri vár történetéről, a falai között zajló diplomáciai eseményekről, szövődő szerelmekről, intrikákról, cselszövésekről, a középkori mindennapokról. Késő délután hazaindulás, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2020. augusztus 22.   (szombat)    1 nap
Találkozó: 6:15-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:30-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 11.500 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget és az idegenvezetés díjait. Nem tartalmazza a belépőjegyeket (kb. 5000/4000 Ft/fő).
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Látogatás Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe Látogatás Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe Látogatás Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe Látogatás Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe Látogatás Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe