Morvaország mesekastélyai

Lednice és Valtice

1 nap

Időpont:

2022. július 9. szombat

Program

Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenőkkel Csehország keleti részére, Morvaországba. Látogatás az UNESCO világörökség részét képező Lednice-Valtice kultúrtájon található romantikus mesekastélyokban és angolparkjaiban. Első állomásunk a Lednice várkastély és varázslatos kastélyparkja. A franciakert és az angolpark is számos izgalmas felfedezésre ad alkalmat. Az óriási kiterjedésű, arborétum jellegű angolpark fafajták százait rejti magában. A Lednicei kastély sokak szerint a világ egyik legszebb, legromantikusabb épületegyüttese. Az épület fő- és mellékszárnyai egyaránt igen dekoratívak. A kastély földszintjén számos díszterem található, az első emeleten a főúri lakosztályokat csodálhatjuk meg, míg a második emelet ad otthont a képtárnak. A kastély egyik ékköve az első emeleten lévő Kínai szalon, de porcelánmúzeum és számos trófeagyűjtemény is megtekinthető itt. 
Kirándulásunk másik helyszíne a Lednicétől délre található Valticei kastély. A monumentális barokk stílusú Valticei kastély volt a Liechtenstein hercegek téli rezidenciája. A kastély pincéjében az ország legjobb vinotékája rejtőzik, míg a hatalmas területű angolpark számos látnivalóval várja a látogatókat. Hazaérkezés Vácra a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2022. július 9.  (szombat)     1 nap
Találkozó: 5:45-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:00-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 
 
Részvételi díj: 17.500 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget és az idegenvezetések árát. Nem tartalmazza az utasbiztosítás (kb. 400 Ft/fő) és a belépőjegyek árát: kb. felnőtt 470 CZK, nyugdíjas 370 CZK.
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
 A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Morvaország mesekastélyai Morvaország mesekastélyai Morvaország mesekastélyai Morvaország mesekastélyai Morvaország mesekastélyai